28 abril de 2022 a les 17:01

Els bisbalencs B1n0 presenten ‘bi’ al Teatre Mundial acompanyats de Núria Graham i PHOAC

El duet bisbalenc B1n0, format per Emili Bosch i Malcus Codolà, amb diverses dates internacionals a l’agenda, aterren aquest dissabte al Teatre Mundial de la Bisbal. Presentaran el seu flamant EP bi acompanyats de Núria Graham i de PHOAC i encara queden entrades disponibles: es poden adquirir anticipades per 10 euros a través d’aquest enllaç.

L’admiració pel compositor, multiinstrumentista, cantant i productor James Blake va ser el detonant de la unió musical entre els bisbalencs Malcus Codolà i Emili Bosch, una trobada que s’ha demostrat fructífera i innovadora. I és que, partint dels seus referents, tots dos han anat dibuixant un camí propi fins a generar un so plenament genuí dins de l’escena catalana. El seu projecte b1n0 es fonamenta en l’experimentació electrònica, però té vocació integradora, oberta a altres estils, eines i veus. En la seva música, els sintetitzadors i samplers es combinen amb objectes quotidians que ells converteixen en instruments. Fins al moment, Joan Pons (El Petit de Cal Eril), Núria Graham, Pau Vehí (North State) i Adriano Galante (Seward) han col·laborat ja amb b1n0, contribuint a fer polifòniques les seves creacions.

Per  a  entendre l’escenari on  b1n0  concep i  dóna  vida a les seves cançons haurem de viatjar  a  zones  del nostre cervell on les paraules són colors  i  on  els nostres pensaments s’expandeixen i es contreuen de manera infinita, en espiral, una vegada i una altra. En 2019 van llançar  un primer  disc homònim  (b1n0, Foehn Records), amb el qual es van situar de manera immediata en l’epicentre de l’escena electrònica catalana. Ara, el duo format per Emili Bosch i Malcus Codolà, continua el seu llegat amb bi, el seu nou EP.

Durant l’any 2020, b1n0 van estar presentant el seu primer àlbum, de títol homònim, per Catalunya amb un directe que era una mena de salutació al Tricky que (tan bé) surfejava sobre les ones dels anys 90, però sotmetent aquest enfocament a mutacions avantguardistes actuals (tant sonores com de les arts visuals).  Ara, continua el seu llegat amb l’EP bi que va sortir el passat 19 de novembre i compta amb les col·laboracions de Ferran Palau, El Petit de Cal Eril, Tarta Relena i Marina Herlop.