22 desembre de 2022 a les 6:57

Els bisbalencs Fetus presenten el nou disc ‘La Serra dels Perduts’ al Teatre Mundial

Continua la programació nadalenca a la Bisbal i, enguany, un dels plats forts és el concert de Fetus organitzat per Bankrobber: la banda presentarà el seu nou disc ‘La Serra dels Perduts’ al Teatre Mundial. Serà aquest divendres a les 22 h i es poden adquirir entrades anticipades per 10 euros a través d’aquest enllaç (a taquilla costaran 14 euros).

Fetus eren senzillament un grup de punk-rock fins que van descobrir els romanços de Jaume Arnella. Després de dedicar-li un revolucionat homenatge al disc ‘Sota, cavall i rei’, ara aprofundeixen en el camí que els va assenyalar el mestre, tot i que explorant-lo per via pròpia. Al nou disc ‘La Serra dels Perduts’ exploren un nou univers on s’aglutinen històries populars de l’imaginari empordanès i cançons perdudes de les Gavarres i de més enllà.

El públic assistent hi reviurà la balada del sabater d’Ordis o la història del rellotger de Creixells al costat d’aproximacions a episodis històrics com el Rebombori del Pa a la Barcelona del segle XVIII o la llegenda de les Rabioses, a l’Empordanet feudal. També pouen a l’arxiu Càntut per recuperar el ‘Cant d’Isabel Vilà’, dedicat a l’emblemàtica sindicalista que va participar al Foc de la Bisbal.

En el terreny musical, el punk-rock i la cançó de taverna marca de la casa s’endinsen cada cop més en el folk nostrat, no només pel que fa al repertori sinó també a la instrumentació. La tríada guitarra/baix/bateria conviu ara amb els sons tradicionals de l’acordió diatònic, el sac de gemecs o el flabiol. Tot s’integra i arriba al punt climàtic als ‘Goigs de Sant Martí’, un tema que ja s’ha convertit en pal de paller dels seus incendiaris concerts.

En aquesta nova aventura, els empordanesos tornen a comptar amb Joan Colomo com a productor musical. I sumen aliats de luxe com Carles Belda (acordió diatònic), Ricard Ros (sac de gemecs i whistles) o Guillem Caballero (Els Surfing Sirles, Chaqueta de Chándal, als teclats).