20 agost de 2018 a les 17:56

Els contenidors de Roba Amiga de la Bisbal d’Empordà

La Bisbal d’Empordà disposa de contenidors de Roba Amiga repartits arreu del municipi. Aquests contenidors són fàcilment identificables gràcies el seu color taronja. A la Bisbal estan repartits en una vuitena de localitzacions i ja es poden trobar a través d’aquest enllaç a un mapa online.

Cal tenir present que els contenidors de Roba Amiga també serveixen com a punt informatiu per als ciutadans que volen dipositar les seves bosses de roba: mitjançant el panell explicatiu s’orienta a les persones de com i què pot dipositar-se en el seu interior, a més d’explicar quin serà l’objectiu de les donacions i els seus destins. 

Els contenidors de Roba Amiga introdueixen valors com la sostenibilitat social, ambiental i econòmica, amb la pràctica ambientalista de les 3R (Reduir, Reutilitzar i Reciclar). Actualment el consorci d’entitats de la cooperativa Roba Amiga està format per Formació i Treball, ADAD-L’Encant, Solidança, Troballes i Recibaix. L’objectiu és modernitzar el sector en termes d’eficiència i rendibilitat, fent el procés de gestió de la roba de segona mà a Catalunya més eficient i reduir al màxim els residus tèxtils. Tot això a través d’un model que promogui la inserció de persones en situació o risc d’exclusió social. Es pot trobar més informació a través del seu web.