12 agost de 2019 a les 16:52

Els Dracs de la Bisbal prometen la mateixa espectacularitat per a un Correfoc que enguany haurà de modificarà el seu recorregut

||

El Correfoc de la Bisbal d’Empordà, organitzat per Els Dracs, és un dels que gaudeix de més renom del país. Enguany haurà de modificar el seu recorregut a causa de les obres d’ordenació del carrer Ample, Antic i Valls d’en Colomer. «Com la Promenade du Dragon, el Correfoc haurà de modificar el recorregut, però això no vol dir que hi hagi menys foc, ni menys ganes de fer-lo», explica Ivan Cruz, membre de l’entitat bisbalenca. «El 16 d’agost és el gran dia dels Dracs i un any més tenim moltes ganes de fer el Correfoc», conclou. A més, com ja va succeir l’any passat, el Correfoc tampoc podrà fer l’espectacle piromusical de cloenda des del Castell Palau, a causa mesures preventives establertes pel consistori, prèviament a la restauració de les façanes del castell palau de la Bisbal. Cal tenir present que al web municipal s’hi poden trobar les recomanacions per a tots els actes de Foc de la Festa Major d’enguany: per al públic, per als participants i per als veïns i comerciants.
 

El Correfoc Xiqui dels Dracs celebra el seu 25è aniversari
Durant la Festa Major, a més de tenir una barraca, col·laborar en la Cercavila i el Seguici de Festa Major, organitzar la Tronada, el Correfoc i la Promenade du Dragon, Els Dracs també organitzen dues propostes enfocades a la mainada. El Ball de Dracs Mini (disabte 17 a les 18.35 h) serveix perquè els més menuts i menudes de la colla, amb la companyia del Dragolí, facin repicar els tambors fent gala d’allò que han començat a aprendre per tal de seguir escampant música i tradició.

Tres quartes parts del mateix passa amb el Correfoc Xiqui , que enguany celebra el seu 25è aniversari. Serà el diumenge 18 a les 22 h: un any més Els Dracs acomiadaran la Festa Major amb la darrera espurna per als més menuts i menudes. «És molt important que els més petits vagin aprenent la tècnica de Els Dracs, perquè això garanteix el relleu», explica Ivan Cruz, membre del col·lectiu.