19 maig de 2017 a les 11:58

Els Jocs Emporion 2017 van fer parada a la Bisbal el passat 13 de maig

||

La Diputació de Girona i la Representació Territorial d’Esports de la Generalitat de Catalunya van endegar la quarta edició dels Jocs Emporion – Finals territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Per dur-los a terme compten amb la coordinació tècnica del Consell Esportiu del Baix Empordà, com a consell esportiu amfitrió, juntament amb els consells esportius de les comarques de Girona, i el suport i la col·laboració dels ajuntaments de Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro, Calonge, Sant Antoni de Calonge, Mont-ras, Palafrugell, Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà.

Enguany, els Jocs Emporion es van celebrar del 9 al 14 de maig, al Baix Empordà i van comptar amb la participació de més de 4.500 escolars, que van competir en un gran nombre d’esports, com ara futbol 7, bàsquet, voleibol, natació, mini olimpíades d’atletisme-cros, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, judo, hip-hop, patinatge, handbol. A més a més, aquest any també hi va haver bitlles catalanes, corfbol i una duatló infantil.

El seu pas per la Bisbal d’Empordà va ser el passat 13 de maig i va acollir la gran final de bàsquet i del futbolNet (projecte de treball de valors a través de l’esport de la Fundació del FCBarcelona i en el qual hi participa el consistori). A hores diferents, hi van participarar esportistes en edat escolar, vinguts d’arreu de les comarques gironines, que van competir per ser els primers en el medaller (or, plata i bronze), segons els resultats obtinguts en les diferents disciplines i categories al llarg de la jornada. Els Jocs Emporion pretenen ser un punt de trobada dirigit tant als joves esportistes com al públic general, a fi de promoure entre els pares, mares i educadors una major conscienciació de la importància de la pràctica esportiva i els hàbits saludables.

Els Jocs Emporion tenen per objectiu dinamitzar i promoure la cultura de l’esport entre la població i engrescar així a tothom a participar en les activitats de promoció obertes a tothom, que consten de dues vessants: la competitiva i la ludicoesportiva. A més, com l’any passat, en aquesta edició s’hi han inclòs tres iniciatives per tal que els Jocs guanyin en qualitat i dimensió: la primera és l’ampliació del públic destinatari, amb una oferta d’activitats destinada a la gent gran i a les persones amb discapacitat intel·lectual. D’aquesta manera es van obrint els Jocs a un ventall molt més ampli de participants. La segona és la celebració de la II Gala Valors en Acció, que s’ha emmarcat dins el programa «Valors en acció – Jo sempre hi guanyo», amb l’objectiu d’agrupar totes les accions que tenen com a finalitat principal sensibilitzar i conscienciar els esportistes, els tècnics, les famílies, els directius i els tutors de joc de la importància d’un comportament cívic en un ambient esportiu.