16 novembre de 2023 a les 14:38

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de la Bisbal detenen nou persones i desmantellen un cultiu de marihuana en un mas de la Bisbal d’Empordà

Un dispositiu de Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració de la Policia Local de la Bisbal d’Empordà, va detenir a la Bisbal aquest dilluns 13 de novembre, vuit homes i una dona, d’edats compreses entre els 20 i 60 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i tinença il·lícita d’armes.

Els mossos de la Unitat d’Investigació de la Bisbal van iniciar una investigació el mes passat davant les sospites de l’existència d’un cultiu de marihuana en un mas de la Bisbal. Fruit de la investigació, el dia 13 de novembre es va dur a terme una entrada i perquisició a l’habitatge. En el dispositiu dels Mossos d’Esquadra hi van participar agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana, de la Unitat d’Investigació i Àrea Regional de suport Operatiu (ARRO), que van rebre el suport i col·laboració de dues dotacions de la Policia Local de la Bisbal d’Empordà i de la brigada municipal de l’Ajuntament de la Bisbal, que va traslladar el material requisat.

Els policies van constatar que el mas constava de l’edificació principal, un soterrani i una nau annexa i totes les zones estaven destinades a l’activitat il·lícita. Durant el dispositiu es van intervenir 54,5 quilograms de cabdells de marihuana i van localitzar més de 2000 testos amb restes vegetals i terra, més d’una quarantena de ventiladors, diversos aparells d’aire condicionat, humidificadors i dues centrifugadores. En una de les estances hi havia la instal·lació que permetia el reg amb un dipòsit d’aigua de 1000 litres i dues depuradores. A més, en una part de l’edificació destinada a habitatge es va localitzar dues armes de foc i una defensa elèctrica. El cos policial van constatar amb la companyia elèctrica l’existència d’una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica. El valor econòmic defraudat de l’energia no facturada equivaldria a 23.203 €.

Els mossos van detenir un total de nou persones. Concretament, sis homes i una dona que van trobar a la masia i a dos homes més en un altre punt del municipi, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. A la dona, que era una dels dos  arrestats que vivien en l’habitatge, a més, se la va detenir per tinença d’armes prohibides.

Els detinguts, quatre d’ells amb antecedents, van passar el dia 15 de novembre  a disposició de Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal. Els altres arrestats van quedar en llibertat a dependències policials a l’espera de comparèixer davant el jutge coneixedor de la causa quan se’ls requereixi a tal efecte.