11 octubre de 2011 a les 10:50

Els portaveus dels grups de l’oposició afirmen que no s’han manifestat contra l’aprovació del pressupost i que sempre han demanat que sigui consensuat

Els portaveus del grups de l’oposició a l’Ajuntament de la Bisbal, Òscar Aparicio (PSC), Núria Anglada (CiU), Pere Hernández (ICV-EUiA) i Andrés Bonillo (PP) han signat un manifest de vuit punts com a resposta a la informació apareguda el dimecres, dia 28 de setembre, en un mitjà de comunicació en què l’Alcalde de la Bisbal manifestava que presentaria el pressupost econòmic municipal referent a l’exercici 2011 lligat a una moció de confiança.

En aquest manifest, els portaveus dels quatre grups municipals a l’oposició a l’ajuntament de la Bisbal afirmen, textualment:

‘A)   Que en l’ordre del dia de la passada comissió informativa d’hisenda de data 22 de setembre hi apareixia com a punt l’aprovació inicial del pressupost per aquest any 2011.

B)   Que sense cap explicació l’alcalde  de la Bisbal va fer arribar als portaveus dels grups de l’oposició correu electrònic manifestant que finalment aquest punt es retirava del ple ordinari del mes de setembre.

C)   Que els grups municipals a l’oposició en cap cas ens hem manifestat en contra d’aprovar el pressupost, i sempre hem reclamat que aquest, i qualsevol altre tema important havia de ser consensuat,o si més no intentat consensuat, entre totes les forces polítiques prèvia a la seva elaboració..

D)   Que, prèvia a l’aprovació d’aquest instrument, ens és necessari l’obtenció de tota la documentació econòmica necessària per la verificació de les dades, i als informes i documents preceptius que han de constar en el pressupost, documentació, que a dia d’avui,  no ha estat facilitada en la seva integritat.

E)   Que el pressupost 2011, encara que no ha estat formalment aprovat, sí que ha estat virtualment executat en la seva majoria. A més l’equip de govern el podia haver portat a aprovació a partir del dia 11 de juny de 2011 data de constitució del nou consistori, sense que aquesta dilació se’ns pugui imputar als grups de l’oposició

F)   Que l’actitud de l’alcalde i de l’equip de govern,  en fer declaracions a la premsa, manifestant que vincularia el pressupost a una moció de confiança, sense haver iniciat cap negociació amb els grups de l’oposició, demostren una vegada més la manca de capacitat i voluntat de diàleg i de consens d’ERC en els temes importants que afecten el dia a dia de la nostra ciutat.

G)   Lamentem l’actitud de l’alcalde i de ERC que menystenen els grups de l’oposició i confonen el ciutadà amb notícies que oculten la veritat

H)   Reiterem el compromís de realitzar una tasca d’oposició constructiva i dialogant, però ens neguem a acceptar la política de fets consumats que han marcat l’inici de legislatura per part d’ERC i del Sr. Sais.’

 

El manifest el van signar aquest dilluns, dia 10 d’octubre els quatre portaveus dels grups municipals a l’oposició, PSC, CiU, ICV-EUiA i PP.