4 juny de 2020 a les 16:39

Els productes de roba i complements es reincorporen al mercat setmanal de la Bisbal d’Empordà

A partir d’aquest divendres 5 de juny, amb l’entrada de la Bisbal d’Empordà a la fase 2 del desconfinament progressiu les parades marxants de productes de roba i complements es reincorporaran al mercat setmanal municipal. Per tal de garantir les mesures de seguretat recomanades per prevenir la propagació de la Covid-19, de moment, les parades d’aquests productes s’ubicaran al llarg del passeig Marimon Asprer, on s’hi disposaran els corresponents punts d’accés. A través d’aquest enllaç es pot consultar el el corresponent Ban Municipal de la represa de les parades de venda de productes de roba i complements.

Va ser el passat divendres 22 de maig quan la resta del mercat setmanal de la Bisbal d’Empordà ja va reprendre’s amb les parades de marxants que venen productes frescos d’alimentació i planter. Cal recordar que aquestes parades estan redistribuïdes pel nucli urbà de manera que també garanteixi la distància necessària, atesa la situació sanitària actual. Així, els carrers i places on s’ubica el mercat seran el carrer Cavallers, carrer Trinitat Aldrich, plaça del Castell, carrer Santa Maria del Puig, plaça Major, carrer de la Canonja, plaça Germans Sitjar i plaça Jacint Verdaguer. Els punts d’accés al mercat de productes frescos d’alimentació i planter són: el pont Vell, el carrer Prat de la Riba, la plaça Jacint Verdaguer, el carrer Sant Jaume i la plaça de la Llibertat. L’accés, el control de l’afluència i el compliment de les mesures socials de distanciament estaran controlats per agents de la Policia Local, així com voluntaris de Protecció Civil de la Bisbal d’Empordà i l’assentador municipal.

És responsabilitat de tots i totes mantenir a ratlla la presència de la Covid-19 al municipi i és important respectar les mesures de seguretat: segueix essent obligatori fer ús de la mascareta i, sempre que es pugui, guants, així com rentar-se les mans abans i després de sortir al carrer, com a mesura de precaució. També es demana sortir en les franges horàries establertes per l’autoritat sanitària.

Les persones que vagin al mercat bisbalenc han de tenir present la necessitat de respectar la distància de 2 metres amb la resta de la gent i esperar torn formant cua de manera que només hi hagi una persona a primera línia de la parada. A més, serà el mateix venedor/a qui subministrarà els productes demanats. També cal evitar aturar-se de forma innecessària a les vies i espais d’ús públic i es demana portar la documentació personal, així com el certificat de declaració autoresponsable emès per la Generalitat de Catalunya.

A través d’aquest enllaç es poden consultar les mesures establertes en matèria de seguretat i higiene davant el risc de contagi i expansió de la Covid-19 en el desenvolupament de l’activitat de venda no sedentària. També es pot visualitzar el plànol provisional amb la nova distribució de les parades de marxants de productes frescos d’alimentació i de planter a través d’aquest link

Arran de la declaració d’estat d’alarma pel risc de propagació del coronavirus Covid-19, el consistori bisbalenc va suspendre el mercat setmanal el passat 20 de març. Vista la situació de desconfinament progressiu, l’Ajuntament va optar per anar reprenent-lo gradualment, adoptant les corresponents mesures i garanties sanitàries.

*Vídeo: Xevi Codolà
*Foto: Anna Pascual