13 octubre de 2017 a les 9:59

Els Traginers de la Bisbal guanyen l’Oncotrail 2017

|||

La cinquena edició de l’Oncotrail, la cursa solidària de 100km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, va reunir aquest cap de setmana passat un total de 1.584 participants de 196 equips a la plaça de Can Mario de Palafrugell per prendre la sortida de la que ja s’ha consolidat com una de les proves esportives de caràcter benèfic més multitudinària de les comarques gironines, amb la participació d’un total de 4 equips de la Bisbal: Fira de Circ, Els Traginers, Els Tramuntanencs i Penya Ratafia. I aquest any la cursa té un clar regust de victòria bisbalenca: l’equip Traginers (format per 8 bisbalencs i 1 estartidenc) va obtenir la primera posició

Després d’haver participat en les 4 darreres edicions de l’Oncotrail –en l’anterior edició van obtenir la 6a posició- l’equip s’havia proposat quedar en les 4 primeres places. I bé que ho van aconseguir exitosament: van anar a la primera posició durant tota la carrera i van quedar a 6 minuts del següent equip. «Vam dur a terme una estratègia molt encertada i estem contentíssims d’haver guanyat l’Oncotrail 2017», va declarar Israel Tàpia, portaveu de l’equip.

L’equip Traginers està format per Israel Tàpia, Roger Gómez, Fede Tejedor, Ferran Brunet, Albert Vinyals, Dani de Campo, Nil Mercader, Jordi Llobet i Magí Bou (reserva). Es financen a través de patrocinadors bisbalencs i compten amb l’ajuda del consistori. En aquest sentit, David Baixeras, regidor de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament, va destacar la importància d’ajudar econòmicament als equips bisbalencs que competeixen per una bona causa com és la lluita contra el càncer. «Seguirem donant suport a la causa: aquest any hem augmentat la partida econòmica destinada a l’Oncotrail», va afegir Baixeras.

I és que l’objectiu de la cursa, organitzada amb la col·laboració del Club Atlètic i l’Agrupació Excursionista de Palafrugell i el suport de més de 500 voluntaris, és recollir fons per a millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i les seves famílies durant les seves estades als hospitals gironins, així com per a avançar en la investigació de nous tractaments per combatre la malaltia.

En les quatre primeres edicions (2013, 2014, 2015 i 2016) es van recollir un total de 390.000 euros i aquest any ja es porten recaptats 220.000 euros, una xifra que s’espera que s’incrementi encara més en les pròximes setmanes ja que encara es poden continuar fent aportacions online a través del web. Els diners es recullen gràcies al donatiu que fan els participants, que ha de ser d’un mínim de 1.000 euros per equip, tot i que molts d’ells acaben superant aquesta aportació mínima.

Sota el lema Suma’t al repte, Oncotrail va tornar a apostar per un itinerari circular amb sortida i arribada a Palafrugell. El recorregut va dur als participants a passar per camins de ronda de la Costa Brava i les Gavarres. El repte consistia en recórrer els 100km de l’itinerari en un temps màxim de 30 hores, passant per 10 punts de control i avituallament: platja de Castell, Llafranc, Puig Son Ric, Platja del Racó, Pals, Mas Serra, Camp de la Cadena, Fitor, Cruïlla de Calonge i Vall-llobrega.