4 juny de 2009 a les 18:18

Empresaris bisbalencs prenen part en el primer taller participatiu impulsat per l’Ajuntament per crear un ens dinamitzador de l’economia local

Els empresaris es van dividir en dos grups que van discutir, primer en parelles, i després en el sí del grup, sobre els riscos i oportunitats. Finalment, reunits de nou en plenari, un representant del grup va exposar les tres idees principals respecte als riscos i oportunitats.

Els empresaris van concloure que en l’apartat d’aspectes positius hi ha que es podrien compartir experiències professionals (idees i problemes), que les propostes consensuades dins l’òrgan siguin executades i que es pot desenvolupar una estratègia econòmica conjunta, activa, honesta per sumar. Es considera que pot ser un motiu d’il·lusió i d’orgull de ser bisbalenc.

Entre els elements que farien fracassar aquest òrgan, els empresaris van apuntar la manca de projectes, de recursos econòmics i humans, la politització de l’òrgan, la manca d’una estratègia de comunicació, la falta d’implicació dels sectors econòmics i el fet que les decisions no fossin vinculants.

L’Ajuntament de La Bisbal, des de l’àrea de Promoció de la Ciutat, pretén amb aquesta iniciativa crear un espai de diàleg i debat estable entre les institucions i els diferents agents econòmics del municipi que hauria de servir per donar impuls a les polítiques de promoció econòmica de La Bisbal. A partir d’aquesta voluntat s’encarrega a un grup d’investigació engegar un Procés de Participació Ciutadana amb l’objectiu de definir, a través d’aquest procés, els elements a tenir en compte per a la creació d’aquest espai de debat estable. La convocatòria als dos tallers programats s’ha fet arribar a 702 empreses de la Bisbal d’Empordà, i per tant, el procés s’ha obert a tothom perquè hi pugui participar.

El segon taller, sota el títol ‘Definim conjuntament l’òrgan estable de participació’, està previst pel proper dimecres 10 de juny, a dos quarts de vuit del vespre (19.30h) al Mundial.

Igualment, dins del procés de participació per crear aquest òrgan estable de participació s’ha creat un bloc, que periòdicament s’actualitza amb les novetats del procés participatiu. El bloc ‘Parlant amb el sector econòmic’ el podeu localitzar a http://parlantlabisbal.blogspot.com i també hi podeu accedir des del web municipal (www.labisbal.cat) on trobareu un enllaç directe.