13 maig de 2021 a les 17:10

En marxa el desaïllament de les persones residents contagiades de la Residència Zoilo Feliu que ja han superat la COVID-19

Dilluns es va iniciar el procés de desaïllament de 23 dels residents contagiats de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu, que ja han superat la COVID-19 amb simptomatologia lleu o asimptomàtics. Així doncs, a dia d’avui resten 8 usuaris positius, un dels quals es troba hospitalitzat. Ahir es va fer un nou cribratge entre els 21 residents negatius per seguir avançant en el desaïllament del centre: tothom ha donat negatiu de COVID-19. Des del Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública s’està fent un seguiment i control del brot, juntament amb la direcció del centre, i l’Equip d’Atenció Bàsica de Salut de la Bisbal d’Empordà, que s’encarrega del seguiment clínic dels residents.

Va ser el 26 d’abril quan es va detectar un brot a la residència Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà que en el seu conjunt ha afectat 33 residents d’un total de 55, la majoria d’ells asimptomàtics. En el marc del brot ha tingut lloc la defunció de dos usuaris d’edat avançada, un d’ells sense vacunar, i amb patologies de base prèvies. Pel que fa als treballadors, d’una plantilla de 56 professionals, 5 d’ells han donat positiu.

A l’inici del brot, 54 dels 55 residents havien completat la pauta de vacunació el mes de gener. En relació als treballadors, de 56 professionals, 46 estaven vacunats (3 d’ells amb una dosi) i 10 no.