27 març de 2024 a les 11:30

Restablert amb normalitat el servei municipal d’aigua potable de la Bisbal d’Empordà

Una vegada acabades les feines mecàniques de la connexió del nou pou, ja s’ha iniciat l’emplenament de la xarxa i passades les 18 h ja s’ha restablert amb normalitat el servei municipal d’aigua potable de la Bisbal d’Empordà, com estava previst. S’ha fet amb compte, entre altres coses, per evitar trencaments de canonades i fuites.

La corresponent connexió de la xarxa general de la ciutat amb les noves instal·lacions feien imprescindible interrompre durant unes hores d’un dia determinat el subministrament a gairebé tot el municipi. És per això que, avui, dimecres dia 27 de març, entre les 8 del matí i les 6 de la tarda, aproximadament, no hi haurà hagut servei d’aigua potable a tota la Bisbal d’Empordà, excepte en alguns carrers de la urbanització Puig de Sant Ramon (Sicília, Nàpols, Rosselló i València) i els nuclis de Castell d’Empordà i Sant Pol. 

A més a més de la connexió amb el nou dipòsit, l’actual equip de govern ha volgut aprofitar aquestes obres per solucionar un altre problema que la Bisbal pateix i que genera des de fa temps les constants avaries a la canalització principal situada al carrer Canigó i que ha deixat diverses vegades els darrers anys tota o part de la població sense servei d’aigua potable, la darrera vegada fa poques setmanes. Així doncs, s’ha aprofitat el tall de connexió del nou dipòsit per fer actuacions puntuals de millora, i en cas d’avaria a la canonada principal, garantir que aquesta es pugui deixar fora de servei i reparar, reconduint el pas de l’aigua a tota la ciutat per altres canonades de la xarxa.

Les actuacions puntuals de millora s’executen al carrer del Canigó, a l’encreuament amb el carrer de l’Aliança Bisbalenca, així com a la carretera de Castell d’Empordà, a l’encreuament amb el carrer Canigó. Això comportarà també afectacions en el trànsit, tant al carrer Canigó com a Mas Clarà, a la carretera de Castell d’Empordà (on els treballs ja van arrencar ahir, dimarts).

Com en anteriors ocasions, s’ha habilitat un camió cisterna d’aigua potable a davant de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu. A més de donar servei a l’equipament, també resta disponible per a qui que necessiti abastir-se d’aigua potable. Per mantenir-se informat es pot consultar el web municipal on s’aniran publicant les novetats destacades que vagin succeint.