5 novembre de 2020 a les 16:01

‘Enrajola’t i Promociona’t’: la nova campanya que uneix i dona visibilitat al comerç i a la ceràmica bisbalenca

Avui s’ha presentat la campanya ‘Enrajola’t i Promociona’t’ que vol servir promocionar els comerços bisbalencs, establint-hi una sinergia amb un dels valors afegits més potents de la identitat municipal: la marca ‘Ceràmica de la Bisbal’. Unint comerç i artesania, el projecte vol servir per donar visibilitat a la ceràmica local. I és que ‘Enrajola’t i promociona’t’ cohesiona tots els associats a la Federació del Comerç de la Bisbal d’Empordà amb un distintiu ceràmic a l’entrada dels seus establiments: una rajola, com la que abans es posava als comerços per promocionar els oficis amb un caire més modern.

La producció d’aquestes rajoles ha anat a càrrec del bisbalenc Jaume Rulduà i s’han penjat en un lloc visible de cada comerç que forma part de l’entitat. La roda de premsa d’aquest matí a la plaça de la Llibertat del municipi ha comptat amb la presència d’Enric Marquès, alcalde de la Bisbal; Francesc Piedra, president de la Federació del Comerç de la Bisbal; Marc Carreras, expresident de l’entitat; Jaume Rulduà, productor de les rajoles de la campanya; i Annick Galimont, qui va dur a terme els marcs de promoció de la campanya.

«La creació d’aquestes rajoles ha estat una tasca molt laboriosa que s’ha hagut d’adaptar i coordinar amb cadascun dels establiments comercials de la Federació», ha explicat el creador de les rajoles, Jaume Rulduà. A més, també s’ha presentat una pissarra de gres ceràmic que, feta per l’artesana Annick Galimont, vol servir perquè tots els establiments associats a la Federació del Comerç de la Bisbal d’Empordà segueixin el mateix patró a l’hora de mostrar les ofertes comercials. 

D’altra banda, l’alcalde de la Bisbal, Enric Marquès, ha remarcat la importància que la ceràmica sigui present al municipi: «La Bisbal d’Empordà és la capital de la ceràmica i és important que es respiri ceràmica arreu de la ciutat». Marquès també ha destacat la sinergia que s’ha establert entre ceramistes i comerciants, així com el paper de la Federació del Comerç de la Bisbal d’Empordà: «Després d’una època complicada, l’entitat s’ha tornat a enfortir i ha aconseguit cohesionar novament el sector de comerciants del municipi, alhora que el va dinamitzant amb nous projectes».

Aquesta iniciativa de la Federació del Comerç de la Bisbal d’Empordà per fer més visible l’artesania ha comptat amb a subvenció per a projectes i actuacions de promoció i dinamització del comerç de proximitat de la Diputació de Girona.