23 desembre de 2009 a les 9:47

Entra en funcionament la nova seu de la Policia Local de la Bisbal

La nova seu, repartida en dues plantes, permet disposar d’espais amb àrees que s’han habilitat per atendre als ciutadans en un àmbit de reserva i privacitat per tal de recollir denúncies o escoltar les problemàtiques que vulguin exposar i també s’ha equipat una sala de reunions per convocar comunitats o grups de veïns. Igualment, aquest espai s’ha deixat habilitat per si alguna vegada es necessita disposar una sala de crisis per temes de protecció civil ja que compta amb la cartografia actualitzada i els mitjans telemàtics (connexions de xarxa, internet i telèfon) pels serveis d’emergència que actuïn en cas de incidència. L’ampliació de la seu policial ha permès la recuperació per a ús públic de l’edifici de les Peixateries Velles, infrautilitzat a partir de l’entrada en funcionament de les sales d’actes del Mundial i Torre Maria.

En el decurs de l’acte institucional de la diada, celebrat al saló de sessions de l’Ajuntament, l’alcalde Lluís Sais va destacar l’esforç de l’Ajuntament en millorar les condicions de treball de la Policia Local a fi de garantir un servei basat en l’eficàcia, l’eficiència i el criteri sempre sobre la premissa d’un model de policia de proximitat.

Per la seva banda, el regidor delegat Xavier Dilmé va repassar la tasca feta per la policia local el darrer any i va donar per assolits la major part dels objectius establerts per aquest 2009. Segons Dilmé “avui tenim una policia més propera al ciutadà i més integral, el ciutadà té una major sensació de tenir una policia que vetlla per la seva seguretat i això no hagués estat possible sense la implicació de tota la plantilla”. El regidor va recordar també que l’entrada en funcionament durant aquest any de la Junta local de Seguretat ha permès una major coordinació amb la resta de cossos policials, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra. El regidor va fer un especial incís amb la col•laboració amb la Policia de la Generalitat, que va titllar “d’exemplar” i va agrair la confiança d’aquest cos cap a la Policia local i, de retruc, cap a l’Ajuntament de la Bisbal. Dilmé va reivindicar també la validesa de l’Ordenança de Convivència Ciutadana, “que s’ha demostrat com un instrument vàlid per actuar contra els comportaments sense civisme d’una minoria. Vam dir que l’aplicaríem i ho estem fent, amb molta pedagogia però també amb tot el rigor que requereixen segons quines conductes que perjudiquen una majoria”.

L’acte institucional va comptar amb l’assistència de representants de diversos ajuntaments i policies locals de la comarca, així com d’altres cossos policials com Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil.