24 gener de 2013 a les 14:27

Es constitueix el Consell d’Infants 2012-2013

|||

El passat divendres 18 de gener de 2013 es va constituir el Consell d’Infants Municipal amb l’assistència de l’alcalde de la ciutat, Òscar Aparicio, i la primera tinent d’alcalde i regidora d’Ensenyament, Núria Anglada. El Consell d’Infants Municipal es compon d’alumnes que cursen 6è durant el curs 2012-2013 (4 alumnes de l’Escola Joan de Margarit, 4 alumnes de l’Escola Mas Clarà i 3 alumnes de l’Escola Cor de Maria), que són escollits pels companys de curs.

En la sessió de constitució, els infants van prendre possessió del càrrec amb la lectura de la fórmula protocol·lària de compromís al càrrec davant l’alcalde, que els va fer entrega del diploma i carnet acreditatiu de la seva condició de regidors electes del Consell d’Infants Municipal.

El Consell es va posar en marxa amb la lectura i aprovació del Reglament del Consell d’Infants Municipal de la Bisbal d’Empordà i, tot seguit, tots els components van presentar la llista de propostes de les diferents regidories. Igualment, es va establir el calendari de reunions fins a final de curs. En principi, es van fixar dues dates: el 14 de març i el 16 de maig.

Les propostes presentades es van centrar de forma majoritària en la petició de nous equipaments i mesures en la via pública. L’alcalde es va comprometre a passar totes les propostes a les diferents àrees municipals, tot i que va explicar que algunes de les propostes eren de difícil execució perquè es tractava de competències supramunicipals i/o de gran cost econòmic.

A la sortida, tots els assistents valoraven positivament l’experiència d’acostar la política municipal als ciutadans i permetre que els infants del municipi puguin aportar propostes que els són pròpies per millorar el dia a dia de la ciutat.

 

Fotografies cedides per totbisbal.com, Ignasi Corney.