22 octubre de 2010 a les 12:13

Es constitueix el Consell d’Iniciatives Econòmiques de la Bisbal d’Empordà

El president del CEI i alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, va afirmar que ‘estem davant uns moments complicats i el que cal ara és ajuntar esforços, idees i iniciatives’ i va afegir que el consell ha de ser un organisme amb ‘una visió global i conjunta. Cal plantejar visions globals i conjuntes per a la Bisbal. Si tenim mires amples, tindrem resultats’, va assegurar. L’alcalde va insistir sobre la dificultat del moment i sobre les expectatives que pugui crear el CIE: ‘No ens pensem que d’inici obtindrem resultats espectaculars, crec que els resultats s’han d’anar veient a mig termini’ tot i que va afegir que ‘potser en un futur, podrem arribar a tenir un patronat, actuar amb un Nif propi. Segur que si el CIE funciona bé hi podrem arribar’. 
 
El vice president i regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé va qualificar el CIE d’eina ‘imprescindible’ i que ‘és bo que a partir d’avui hi anem amb l’esperit net’, en referència al fracàs d’anteriors experiències. Dilmé va afegir que no es parteix de zero ja que ‘algunes actuacions com el Tastaolletes són una demostració que administració i sector econòmic poden col·laborar.  Calen complicitats i paciència per part de tothom. Aquest consell és un primer pas’. Dilmé també va voler advertir sobre les expectatives de l’organisme: ‘No vulguem arribar a la meta abans de sortir, de moment es tracta d’un organisme informatiu i consultiu, d’un punt de trobada, però és evident que si funciona s’hauria de convertir en un patronat amb plena capacitat d’acció’, va assegurar.
 
El Consell tindrà funcions consultives, d’informe, estudi i proposta per col·laborar amb l’Ajuntament en la promoció i incentivació de l’activitat econòmica en l’àmbit de l’empresa, el territori i les persones. El CIE està sotmès als principis d’eficàcia, economia organitzativa i participació ciutadana. El seu camp d’acció es concreta en els àmbits del turisme, el comerç, la indústria, les fires i mercats, l’artesania, la promoció d’infraestructures vinculades a la promoció econòmica i turística, la formació i ocupació de les persones en relació al mercat de treball i el suport a l’emprenedoria. També tindrà funcions d’observatori socioeconòmic i promotor d’estudis i campanyes i vol ser un espai de contacte dels diferents sectors econòmics.
 
Amb la constitució del consell es materialitza la voluntat de l’Ajuntament de recuperar la figura del que havia estat el Consell de Promoció Econòmica i dotar-la de competències amb l’objectiu que acabi sent el punt de trobada dels sectors econòmics de la ciutat i on s’articulin totes les polítiques de promoció, públiques i privades. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament va buscar la col·laboració del postgrau de Participació i Comunicació de la Universitat de Girona, amb l’objectiu de donar forma a la nova proposta d’organisme i establir nous mecanismes i processos de participació ciutadana d’una forma estructurada i pactada per l’establiment d’una fórmula legal de constitució de l’òrgan. Després d’un procés participatiu dut a terme amb diferents representants de diversos sectors econòmics de la Bisbal s’ha arribat a la constitució del Consell d’Iniciatives Econòmiques.
El consell va triar ahir el segon vice president, que serà Jaume Rulduà. Com a vocals hi ha quatre representants dels grups polítics (Albert Pacheco –PSC-, Pere Teixidor –ICV-, Núria Anglada –CiU- i Àngel Planas –ERC-); també en formen part un membre de l’Associació d’Empresaris Artesans Ceramistes, amb establiment obert al municipi de la Bisbal d’Empordà (Jaume Rulduà), un membre de l’Associació de Comerciants de l’Aigüeta (Laura Matas, suplent: Mònica Sabeña), un membre de l’Associació d’Antiquaris i Brocanters de la Bisbal i comarca, amb establiment obert al municipi de la Bisbal d’Empordà (Rosa Jordi, suplent: Francesc Feliu), un membre de la Unió de Comerciants de la Bisbal (Anna Sans, suplent: Cristina Peralta), un representant de la Cambra de Comerç (Albert Vancells i Noguer), un membre de l’Associació CORVE, amb establiment obert al municipi de la Bisbal (Narcís Ponsatí Grau), un membre del gremi de promotors i constructors d’edifici de Girona, amb seu a la Bisbal d’Empordà (Nicolau Barnés Solivera).
El CIE també va nomenar ahir un representant dels establiments turístics de la Bisbal d’Empordà (Albert Dicks), un representant dels establiments de restauració de la Bisbal d’Empordà (Josep Paretas) i tres membres entre els empresaris bisbalencs no vinculats a un sector concret, que van ser Ramon Farrús (Manusa), Laura Brancós, (Ceràmiques Brancós) i Joan Rius (Cafès Rius-Nadal).