7 desembre de 2015 a les 16:10

Es constitueix la Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Girona

Enguany neix la Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Girona per fer dels  museus de les comarques de Girona uns equipaments de primer ordre pel que fa a la seva modernització i a les accions de creació de públics (això sense deixar d’assegurar la capacitat de prestació dels serveis bàsics que qualsevol museu ha de tenir).

El divendres 27 de novembre, va tenir lloc l’acte inaugural d’aquest esdeveniment, amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i els alcaldes titulars dels 27 museus registrats de les comarques de Girona, entre els quals hi havia el nostre alcalde, Lluís Sais, com a president del patronat de Terracotta Museu.

La Xarxa és fruit de la signatura del conveni marc, el dia 9 d’abril de 2015, entre el departament de cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Des d’aleshores, els museus registrats de les comarques de Girona que volen formar part de la Xarxa s’hi han adherit formalment.

Amb la constitució de la Xarxa, les comarques de Girona esdevenen pioneres en relació al treball mancomunat en matèria museística i en implicació i compromís de diverses administracions públiques per a assolir l’objectiu d’assistir els equipaments i promoure polítiques museístiques conjuntes i coordinades.

Durant el 2015, la Xarxa ha executat diverses accions vinculades als diferents públics de cares a la documentació,conservació, l’organització i gestió museística,com ara un pla d’estratègia digital, una primera fase del pla d’accessibilitat dels museu o una auditoria en comunicació per orientar millor les campanyes al públic, entre altres accions.

Per al 2016, la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Girona preveu 11 línies de treball i 23 accions potencials, sempre vinculades als grans eixos d’actuació sobre públics, conservació i gestió de museus