11 desembre de 2017 a les 11:45

Es convoca el jovent bisbalenc a la 2a Assemblea Oberta Jove del 15 de desembre

||

Què necessiten els joves de la Bisbal? Tal com ja va succeir a la 1a assemblea oberta jove de la Bisbal, es tornarà a escoltar, a consensuar i decidir. Serà el proper divendres 15 de desembre, a les 19h, a les Escoles Velles (carrer Coll i Vehí, 16-24). «L’objectiu és seguir avançant, repassant propostes anteriors i treballant-ne de noves», ha declarat la regidora de Joventut, Maria Roure. I és que les propostes seran vinculants i hi pot participar tot el jovent de 12 a 29 anys. Per tal que l’assemblea funcioni i tothom s’hi senti representat el debat es farà sota els principis del respecte i la igualtat.

El jovent bisbalenc continua decidint: el Pla de Joventut de la Bisbal no és un document tancat, sinó que s’ha d’anar modificant i adaptant. És per això que s’organitzaran dues assemblees generals anuals amb el jovent bisbalenc per tal d’escoltar les seves demandes i fer una planificació conjunta d’activitats. El proper divendres 15 de desembre arriba la segona. 

El Pla de Joventut vol recollir les necessitats dels joves bisbalencs i les polítiques que se seguiran per donar-los resposta. Així, el document estableix els objectius de les futures polítiques juvenils i, per tal que d’adaptar-les a la realitat, va ser necessari dur a terme una anàlisi acurada de l’estat actual dels joves en el municipi. 

El programa té una sèrie d’objectius i possibles línies de treball per tal de millorar les mancances o problemàtiques detectades entre la joventut del poble. El consistori va comptar amb la participació de tècnics i professionals de l’àmbit, però també l’opinió del jovent de 12 a 30 anys. Per copsar la seva perspectiva, va dur a terme tres assembles de discussió, de les quals va sortir una diagnosi prèvia sobre les mancances i preocupacions del col·lectiu. Des del passat octubre de 2016 el jovent bisbalenc disposa d’un espai jove que actualment ja compta amb una cinquantena de participants. A banda de donar resposta als joves, el consistori el va impulsar com un espai de cohesió social al municipi. L’educació, la participació, l’ocupació i la cohesió són altres àmbits prioritaris en el pla de Joventut de La Bisbal pels propers dos anys.