28 setembre de 2012 a les 13:32

Es convoca la vuitena edició del concurs de composició de sardanes per a cobla Premi Mestre Conrad Saló

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Girona, ha convocat la vuitena edició del concurs de composició de sardanes per a cobla Premi Mestre Conrad Saló. Es tracta d’un concurs  que es convoca bianualment i està dotat d’un primer premi de 2.500 € i un premi popular de 800 €. Està obert a tots els compositors nacionals i estrangers.

Les obres presentades han de ser originals i inèdites i no poden haver estat premiades en cap altre concurs ni estrenades o interpretades públicament amb anterioritat. Se’n poden presentar dues per concursant.

S’ha de presentar l’original de l’obra i quatre còpies amb paper o amb CD en format pdf, en partitura d’instrumentació habitual per a cobla d’onze instruments i les particel·les corresponents. El jurat també acceptarà, a part, una versió en format midi, mp3 o wav.

El termini per presentar les obres finalitza el dia 15 d’octubre de 2012 i es poden lliurar directament a l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà o trametre per correu certificat a la mateixa adreça. En el sobre, cal que hi figuri clarament Premi Mestre Conrad Saló 2012.

El jurat estarà integrat per personalitats rellevants de la música catalana i la seva composició no es farà pública fins després del veredicte.  Aquest es farà públic el dia 2 de desembre, en el marc d’un concert que tindrà lloc al Teatre Mundial, en el qual intervindran la cobla La Principal de la Bisbal, cobla oficial de la Generalitat de Catalunya, la cobla Bisbal Jove i la cobla de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló. Tot i això, una setmana abans de l’entrega de premis, es farà públic el nom de les cinc obres finalistes al web de l’Ajuntament (www.labisbal.cat).