9 març de 2020 a les 14:06

Es demana no visitar la Residència Geriàtrica Zoilo Feliu si es té febre o s’ha estat en zones de risc per coronavirus

Seguint les indicacions emeses pels departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies, la Residència Geriàtrica Zoilo Feliu ha emès una nota informativa on demana que qualsevol persona que tingui febre o símptomes respiratoris i hagi viatjat a zones de risc per coronavirus no visiti el centre geriàtric bisbalenc. Aquest és un dels consells que es van consensuar divendres en el marc d’una reunió entre representants dels departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies del Govern amb patronals i sindicats de l’àmbit residencial de gent gran, discapacitats i salut mental  de Catalunya per abordar la situació de coronavirus

Entre d’altres mesures, també es recomana regular el nombre de visites dels familiars i, en cas de fer-ho, rentar-se les mans a l’entrada i a la sortida als lavabos reservats per a les visites. També s’haurà de fer difusió d’aquesta i d’altres mesures preventives amb cartells situats a l’entrada, a les recepcions i a les sales d’espera de les residències. A més, es recomana als usuaris de centres de dia que presentin símptomes respiratoris que no hi vagin.

Pel que fa als professionals d’aquests centres, se’ls aconsella extremar les mesures preventives. Entre d’altres mesures, s’ha acordat fer un control del registre de visites a cada residència, una acció encaminada a facilitar i agilitzar el seguiment de contactes en cas de possibles casos positius per coronavirus.

Recomanacions en l’accés i visites al centre:
 
– Regular les visites dels familiars, que s’han d’abstenir d’anar al centre en cas de:
– Presentar símptomes respiratoris, gripals o febre.
– Haver estat en zones de risc en els últims 14 dies.
– Haver tingut contacte estret amb cas probable o confirmat d’infecció per coronavirus.
– Limitar el nombre de visites d’un familiar per resident; no s’aconsella la visita de diverses persones simultàniament.
– Evitar les visites de familiars d’un resident a altres residents del centre.
– Suspendre les activitats de grups que provinguin de l’exterior. Cal evitar l’afluència massiva de persones de l’exterior (voluntariat, estudiants en pràctiques i activitats intergeneracionals).
– Suspendre les excursions i sortides grupals a l’exterior.
– Habilitar una única via d’accés al centre per controlar entrades i sortides.
– Tenir un control de registre dels visitants amb la finalitat d’actuar més de pressa per fer l’estudi de contactes en casos de contagi (amb la informació bàsica següent: persona, telèfon i dia de visita).
– Els usuaris de centres de dia que estan integrats a les residències s’ha d’abstenir d’anar-hi si presenten símptomes respiratoris, gripal o febre