3 febrer de 2012 a les 10:46

Es manté la prealerta del Procicat per onada de fred i baixa a alerta el pla per nevades

La Direcció General de Protecció Civil manté activat el Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya Neucat, que baixa de fase d’emergència a fase d’alerta, i manté en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per onada de fred.

Incidències viàries registrades fins ara: 

S’ha vist afectat sobretot el litoral gironí. Hi ha gel a la calçada que obliga a tallar totalment al trànsit la GIV-6744 entre Llagostera i Sant Llorenç, la GIV-6821 entre Sant Llorenç i Sant Grau i la GIP-6821 entre Sant Grau i Salionç. A la mateixa zona també hi ha neu/gel a la calçada de la GI-662 a Santa Cristina d’Aro, a la GI-653 entre Regencós i Begur, a la GIP-6531 entre Begur i Esclanyà, a la GIV-6612 entre Llagostera i Calonge, a la GI-674 entre Aigües Bones i Llagostera i la GIV-6612 entre Llagostera i Romanyà de la Selva.

A més és obligatori circular amb cadenes a la C-28 per accedir al port de la Bonaigua i la BV-5114 entre Fogars de Montclús i Montseny.

L’SCT demana que s’extremin al màxim les precaucions en la conducció per les condicions adverses que pot provocar la presència de neu i/o gel  a les calçades.

Bombers de la Generalitat:

Hi ha hagut 3 sortides de via aquesta nit i matí:

  • Fornells de la Selva; a les 04.21h un home ha trucat al 112 demanant ajut perquè, conduint pel polígon industrial, li ha relliscat el cotxe per la neu. Només ha rebut un lleu cop al pit.
  • Cervià de Ter. 07.44h. Un cotxe ha bolcat després de topar amb un altre a la GI-633 al km. 4, en un tram amb el ferm glaçat. S’hi està treballant en aquests moments.
  • Bombers ha rebut avís però no ha estat necessària la seva actuació en un cotxe que ha lliscat i s’ha estimbat contra un altre que estava aparcat al carrer Francesc Sanllehí de Malgrat de Mar.