26 novembre de 2009 a les 19:28

Es posa en marxa el primer Consell d’Infants de la Bisbal d’Empordà

Els objectius generals del Consell d’Infants són crear una estructura vàlida i estable de participació dels infants i de comunicació entre aquests i les autoritats municipals, fomentar el treball col•lectiu en pro d’un bé comú i desenvolupar estratègies per treballar la democràcia participativa. També es proposen com a objectius aconseguir que els infants tinguin la possibilitat de manifestar i decidir com volen que sigui la seva ciutat i aconseguir que les persones adultes reconeguin els drets dels infants, valorin la seva opinió i la prenguin en consideració.

En la sessió de constitució, els infants han llegit la formula protocol·lària de compromís amb el càrrec davant de l’alcalde, Lluís Sais, i han passat a ocupar el seu lloc en la sala de plens. Cadascun ha rebut un carnet que els acredita com a regidors del Consell d’Infants i també una carpeta amb un diploma acreditatiu.

El Consell s’ha posat en marxa i ha començat a fer propostes per la celebració de la festa de la Pau i també s’ha fet una llista de propostes de les diferents regidories. Igualment s’ha establert el calendari de reunions anual i, inicialment s’ha previst fer dues reunions amb data fixa, el 8 de març i el 12 de maig, i s’ha parlat de la possibilitat de fer-ne una altra, sense data concreta, si cal.

Enguany, els membres d’aquest consell seran:
NOM I COGNOMS                ÀREA / CÀRREC                        CENTRE EDUCATIU
Jordi Batlle i Toledo                Educació                           CEIP Joan de Margarit
Júlia Serra i Darnaculleta  Serveis Socials i Cooperació       CEIP Joan de Margarit
Anna Alsina i Saura                Joventut                            CP Cor de Maria
Felipe Amaya i Calderón        Urbanisme                          CEIP Joan de Margarit
Sergi Sabater i Bote              Via Pública                          CEIP Mas Clarà
Miquel Juzgado i Matas Seguretat Ciutadana i Convivència CP Cor de Maria
Llorenç Fanals i Batllori    Turisme i Promoció de la Ciutat   CEIP Joan de Margarit
Francesc Domingo i Espinosa    Medi Ambient                    CEIP Mas Clarà
Núria Gispert i Fontanet            Cultura                             CEIP Mas Clarà
Núria Paneque i Martín             Esports                             CEIP Mas Clarà

Durant l’acte s’ha anunciat que aquest dissabte, 28 de novembre, a les 12:00 i a la Plaça del Castell, es portarà a terme un espectacle festiu (música, cançons, dansa), coicidint amb els vint anys de la Declaració dels Drets dels Infants. És una iniciativa conjunta entre AMAPEI (Associació de Músics i Animadors Professionals d’Espectacles Infantils) i la Secretaria d’Infància i Adolescència del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. Es portarà a terme, doncs, un espectacle d’animació a càrrec de AMAPEI en el qual el grup d’animació dedicarà part del seu espectacle a presentar el disc que s’ha editat, es cantarà alguna cançó del disc, s’explicarà el motiu de la celebració i es promourà el compliment de tots i cada un dels articles en favor de tots els nens i nenes del nostre palaneta. Els espectacles que ofereixen són del tot festius, basats en la música, les cançons, la dansa i els contes.