3 novembre de 2015 a les 13:13

Es posa en marxa l’Espai Nadó, un espai d’acompanyament a la criança

El Consell Comarcal, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Bisbal organitza l’Espai Nadó i Família que s’emplaça a la Llar d’Infants Municipal i que s’adreça a famílies amb nens menors de tres anys, el que es coneix com a petita infància”.

Entenent la família com l’àmbit essencial i primer de l’educació i desenvolupament de les persones, l’Espai Nadó i família ofereix un punt de trobada setmanal per posar en comú els dubtes i experiències, així com les necessitats que sorgeixen al dia a dia.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és incidir a través de l’educació parental a la qualitat de vida dels infants. En aquest sentit, l’Espai Nadó i Família, ofereix un doble servei de suport a les famílies: a través d’activitats directes amb els nadons i també a través de les trobades formatives de pares (avis, tiets o adult cuidador) amb interès per millorar la vivència de la criança.

Per una banda, l’Espai Nadó (cada divendres de 9:30h a 10:30h)  gira entorn d’activitats destinades a l’àmbit psicomotriu, sensorial i emocional del nadó. D’aquesta manera, s’estimula el joc creatiu, es canta, es practiquen massatges relaxants, etc. Tot amb la finalitat de crear un ambient sa i respectuós per l’infant i per les famílies participants.

D’altra banda, l’Espai Família (cada dilluns de 16h a 17h de la tarda) destina la primera part de la sessió a activitats conjuntes adults-nadons i una segona part on es reflexiona sobre el que s’ha fet durant la primera part de la sessió. I és que l’Espai Nadó i Família és, bàsicament, un context de relacions entre les famílies i els seus infants amb els professionals que realitzen la funció d’acompanyament en aquests primers anys de vida tan importants.