25 març de 2015 a les 12:21

Es presenta a la Bisbal la X edició d’una fira Antic Empordà adaptada a les noves tendències del sector i amb imatge renovada

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha presentat aquest dimarts la desena edició de la fira bianual d’antiguitats Antic Empordà, que es farà del 2 al 6 d’abril al pavelló firal de la ciutat. La fira reforça de nou el binomi Antic&Design com a referent dels sectors de les antiguitats com de l’interiorisme i la decoració. En aquesta línia, i per reforçar aquest binomi, la imatge de la fira incorpora una cadira antiga i una butaca de disseny del segle XX que relacionen la nova tendència en decoració entre les peces de disseny de les darreres èpoques del segle passat i les peces antigues més clàssiques.

Per part de l’Ajuntament, tant l’alcaldessa de la Bisbal, Núria Anglada, com el regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, han destacat la importància de la col·laboració entre el sector públic i el privat a l’hora de poder mantenir una fira referent a Catalunya malgrat els moments de dificultats econòmiques que patim. L’alcaldessa també ha fet esment a la importància econòmica de la fira i al pes del sector a l’economia de la ciutat i ha agraït als col·laboradors i patrocinadors la seva confiança i suport.

El representant de l’Associació d’Antiquaris de la Bisbal, Francesc Feliu, ha destacat que els canvis introduïts en les darreres edicions han permès consolidar-la i continuar esdevenint un referent, ja que s’ha pogut adaptar a la nova demanda sense perdre els seus orígens.

Natàlia Guillamet, representant de la Fundació Mascort ha destacat l’interès mutu de col·laboració de la Fundació amb l’organització de la fira.

El director de la fira, Daniel Sabater, ha fet esment a què principalment els expositors són de l’Empordà, tot i que hi ha una presència important d’expositors de Catalunya i també dos d’internacionals. En aquest sentit, ha destacat que s’han fet esforços per captar mercat del sud de França i també al resident rus a Catalunya.

X Antic Empordà presentarà una selecta i variada mostra (mobiliari, pintures, escultures i arts decoratives) procedent dels millors antiquaris de l’Empordà i d’altres punts de la geografia catalana i internacional.  Seran més de 800 metres quadrats d’espai d’exposició gràcies a la presència de 31 expositors que agrupen professionals del món de les antiguitats i brocanters i del vintage i del disseny.

El 70% dels expositors van ser presents en l’anterior edició. S’espera mantenir una xifra similar de visitants a la que hi va haver durant l’anterior edició, el 2013, que va ser de 5000 visitants. El preu de l’entrada a la fira és de 4 euros, i es donarà el catàleg de la fira a tots els visitants. L’edició del catàleg pretén donar el merescut prestigi a la pròpia fira així com tots i cadascun dels expositors participants.

Com és habitual, l’organització ha programat tot un seguit d’actes complementaris: l’exposició  “Fargnoli 1886-1944” al Castell Palau, organitzada per l’àrea de Promoció de la Ciutat i la Fundació Mascort, una visita comentada als estands de la fira, xerrada sobre el procés de restauració i en com identificar una peça i la campanya gastronòmica ‘Les receptes de l’àvia’ on 10 restaurants i 5 pastisseries de la ciutat presentaran una proposta gastronòmica del 28 de març al 12 d’abril.