14 juny de 2011 a les 14:18

Es presenta la XVI Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà

Dani Varela

Aquest dimarts s’ha presentat la XVI Fira de Circ de Carrer de la Bisbal d’Empordà, que es farà els dies 15, 16 i 17 de juliol del 2011 en diferents escenaris de la ciutat. El president de la Diputació de Girona, Enric Vilert; l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Lluís Sais, i el responsable de l’Associació Fira de Circ al Carrer, Dani Varela, han presentat aquest dimarts la programació de la XVI edició de la fira.

L’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, ha dit que la Fira de Circ al Carrer és un valor que identifica a la Bisbal i que la posa en el mapa. Sais ha dit que cal apostar per aquesta fira i ha convidat a tothom que en vingui a gaudir a la Bisbal d’Empordà. El president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, ha destacat el fet que la institució que presideix ha signat un conveni per finançar la fira entre 2011 i 2013 amb una aportació de 25.000 euros cada un dels tres anys. El responsable de l’Associació Fira de Circ al Carrer, Dani Varela, ha manifestat el compromís de l’associació a tirar endavant la fira tot i ser un moment econòmicament dur. Varela ha destacat el suport de l’Ajuntament, que ha mantingut l’aportació econòmica i el fet que la mateixa associació ha buscat recursos alternatius, organitzant altres activitats.

Varela ha destacat que el pressupost s’ha hagut de reduir d’un 7% i que aquest any hi haurà 32 companyies en comptes de les 36 de l’any passat. Per contra, hi haurà dos escenaris nous, passant de 16 a 18, que seran la placeta Pella i Forgas i el camp dels Capellans. La fira té un pressupost de 99.000 euros i incrementa el nombre d’espectacles, fins a 52 –pels 48 de l’edició anterior-  tot i la reducció pressupostària i manté la qualitat, segons que han explicat els organitzadors. També es farà més difusió, incorporant Twitter com a sistema de difusió.

Varela ha volgut destacar  la vessant del circ com a eina formativa i integradora i ha anunciat la voluntat de crear un espai estable de formació en circ. Aquest any la Bisbal ha acollit tres sessions de ‘Fem circ en família’, la programació inclou també tallers de circ i Varela considera que hi ha una bona base per plantejar-se a mig termini la creació d’una escola de circ.

En aquesta edició, a més, Fira de Circ al Carrer col·labora amb ATAE Acció Teatral, una organització no governamental que promou la formació en circ i teatre en països en desenvolupament com a eina de desenvolupament personal. Hi haurà també la proposta de l’Associació El Trampolí, amb un bar per recollir fons per a persones amb discapacitats psíquiques. Al punt d’informació de la fira hi haurà una taula informativa de la companyia amateur Pallassos d’Hospital i el seu espectacle Xarop de Clown, el catxet del qual i les aportacions que rebin es destinaran a les futures actuacions que faran al geriàtric de la Bisbal. Finalment, en l’apartat de circ solidari també cal esmentar la proposta de Playground, en col·laboració  amb l’ONG Educació sense fronteres, que oferirà un taller de plàstica.

Podeu consultar la programació aquí.