10 juny de 2013 a les 12:45

Es presenta l’Itinerari d’Acollida Lingüística de la Bisbal a la Jornada d’Immigració i Prealfabetització a Catalunya

L’Itinerari d’Acollida Lingüística de la Bisbal: una experiència municipal de coordinació de recursos” és el títol de la presentació que Núria Trilla, de l’Aula d’Adults; Sònia Carreras, de Càritas, i M. Dolors Figueras, de l’Oficina de Català (CPNL) van fer el divendres 7 de juny a la Jornada d’Immigració i Prealfabetització a Catalunya organitzada per la Direcció General d’Immigració i la Fundació la Caixa.

La jornada va començar amb la conferència de Maria Fradera, del CNL de Cornellà del Llobregat, sobre “L’alfabetització i l’aprenentatge de la llengua com a vehicle de promoció de la igualtat d’oportunitats”. Tot seguit, Maria Berrocal va presentar la maleta de material pedagògic “Lletres per a tothom”, que es va lliurar en acabar l’acte a les entitats que l’havien sol·licitat prèviament.

Seguidament, es van presentar experiències reeixides en el territori, una de les quals és l’Itinerari d’Acollida Lingüística de la Bisbal, que funciona des del 2007. L’Itinerari és una experiència de treball en grup que ha permès que els tres agents que treballen per l’aprenentatge de la llengua a la població -Càritas, Aula d’Adults i Oficina de Català (CPNL)- puguin actuar coordinadament, la qual cosa beneficia els alumnes perquè es facilita el seu progrés i, a més, permet treure més rendiment dels recursos de què es disposa.