10 desembre de 2010 a les 14:23

Es presenten 25 noves parelles lingüístiques en la nova edició del ‘Voluntariat per la llengua’ a la Bisbal

L’acte, organitzat per l’Oficina de Català d’aquest municipi (Consorci per a la Normalització Lingüística), va tenir lloc al Mundial a dos quarts de nou del vespre i va comptar amb l’assistència de voluntaris i aprenents del programa.
L’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, va dedicar unes paraules a les persones que participaran en aquest programa les 10 properes setmanes. A continuació, es va fer una explicació del funcionament del programa, dels avantatges del carnet de ‘Voluntariat per la llengua’ i de les activitats que organitzarà els propers mesos l’Oficina de Català de la Bisbal. Per acabar, es van presentar les parelles, el músic bisbalenc Oriol Foll va interpretar tres cançons i es va oferir un pica-pica als assistents.
 “Voluntariat per la llengua” és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). 
El CPNL, creat l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 80 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.