11 juliol de 2014 a les 13:39

Es programa la primera sessió de l’Espai Empresa en el marc del Pla Estratègic

Els ajuntaments de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret han programat una sessió per debatre de la cooperació público i privada d’acord amb les accions previstes en el marc del pla d’accions de Pla Estratègic, que està obert a tot el teixit empresarial del territori.

El dimecres 16 de juliol s’ha programat la primera sessió de l’Espai Empresa, enfocat com un espai pel debat i la reflexió sobre el Desenvolupament Socioeconòmic. Per iniciar aquestes sessions, s’ha planificat una xerrada sobre “La importància de les xarxes de cooperació público-privades”.

Els ajuntaments impulsors del Pla Estratègic volen donar continuïtat al diàleg amb el sector privat i la seva implicació en el desenvolupament del pla, i per això s’organitzaran els Espais Empresa, entesos com a sessions o jornades de reflexió i d’impuls operatiu del pla estratègic entre les administracions locals i el sector empresarial i professional del territori, que s’aniran realitzant al llarg de l’any. A més, en aquests Espais es volen aportar també elements de reflexió a partir de ponents rellevants per la matèria que es tracti o d’experiències que puguin ser d’interès i que permetin conèixer formes i vies per tirar endavant els projectes.

Per tant, el primer Espai Empresa previst, començarà amb la ponència dels representants del Consorci del Moianès, amb una dilatada experiència en el camp de la cooperació entre administracions locals i entre aquestes i el sector privat, perquè expliquin la seva trajectòria, els seus projectes i els reptes i dificultats que els suposa. La xerrada anirà a càrrec de Dionís Guiteras, Alcalde de Moià i President del Consorci del Moianès, conjuntament amb la Marta Purtí, Gerent del Consorci del Moianès. El Moianès forma part d’un territori que, per les seves característiques històriques, geogràfiques i socioeconòmiques de caire homogeni, juntament amb la seva petita dimensió, impossibiliten assolir objectius individualitzats, la qual cosa justifica la necessitat d’actuar mancomunadament en el marc del projecte territorial del Moianès, i la creació d’una entitat amb personalitat jurídica pròpia: el Consorci per la promoció dels municipis del Moianès.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i està cofinançada pel Fons Social Europeu i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social.