5 febrer de 2019 a les 12:47

Es reprenen les tertúlies a les escoles de la Bisbal

|

Ahir, dilluns 4 de febrer, va arrencar novament el cicle de tertúlies a les escoles bisblenques. El projecte és fruit del treball conjunt de les àrees d’Acció Social i Ciutadania i Ensenyament de l’Ajuntament, juntament amb l’Oficina de Català de la Bisbal d’Empordà. La iniciativa va adreçada a les famílies dels centres de primària de la Bisbal d’Empordà, sobretot a aquells pares i mares nouvinguts, amb un doble objectiu: que puguin iniciar-se en la pràctica de la llengua catalana, i aconseguir millorar la comunicació –i, per tant, la relació– entre les famílies i la comunitat educativa.

La proposta es va iniciar per primera vegada el curs passat arran de la detecció de necessitats mitjançant el procés participat per a l’elaboració del Pla Local d’Acció Social. Va obtenir un alt nivell d’implicació i participació per part de la comunitat educativa del municipi. Les valoracions van ser d’allò més positives, tant dels centres educatius com dels participants.

Enguany, s’acullen al projecte els quatre centres educatius que imparteixen educació primària a la Bisbal: Joan de Margarit, Empordanet, Mas Clarà i Cor de Maria. La proposta consisteix en grups de conversa setmanal, una hora a la setmana, per a famílies dels centres educatius en les quals els professionals de referència hagin detectat una mancança de competències lingüístiques i dificultat en la relació entre la mateixa família i la comunitat educativa. Durant aquest segon trimestre hi participaran les escoles Mas Clarà i Cor de Maria i, durant el darrer trimestre de curs, l’escola Joan de Margarit i l’escola Empordanet.

Les activitats seran dinamitzades per la tècnica comunitària de la Fundació SER.GI adscrita a l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania, conjuntament, amb estudiants de pràctiques del Cicle de Grau Superior d’Integració Social, persones voluntàries, amb la col·laboració i participació dels centres educatius bisbalencs. El cicle de tertúlies, doncs, s’emmarca dins el programa de Voluntariat per la llengua.