18 octubre de 2018 a les 11:54

Estand informatiu per a la tinença responsable d’animals de companyia a la Bisbal

Aquest proper divendres 19 d’octubre, coincidint amb el mercat setmanal, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Bisbal sortirà al carrer per instal·lar un punt d’informació i promoció de la tinença responsable d’animals de companyia. S’ubicarà a la plaça de la Llibertat (número 3) i hi serà durant el mateix horari que el mercat: de les 9 a les 13 h.

S’hi podrà trobar informació de temàtiques tan diverses com el xip, el cens municipal dels animals, els tràmits per regularitzar la tinença de l’animal, quines són les races potencialment perilloses de gossos reconegudes pel Departament de Territori i Sostenibilitat i d’altres aspectes relacionats amb els animals de companyia. Les persones interessades podran resoldre dubtes sobre l’Ordenança municipal de control i tinença d’animals i de la Llei de protecció dels animals.

Els animals de companyia són una font de satisfacció i proporcionen molts beneficis als seus propietaris. Tenir animals de companyia exigeix, però, complir un seguit de compromisos, tant amb l’animal com amb la societat. Aquesta doble responsabilitat que tenen els propietaris –amb els animals i amb la societat– és el que es coneix per tinença responsable. Quan es té un animal de companyia, cal alimentar-lo adequadament, portar-lo a un centre veterinari com a mínim un cop a l’any i sempre que ho necessiti, proporcionar-li exercici diàriament, evitar que estigui sol, no maltractar-lo ni abandonar-lo mai i, sobretot, estimar-lo.