21 agost de 2018 a les 22:02

Estand informatiu sobre el mosquit tigre al Mercat Setmanal de la Bisbal

Aquest proper divendres 24 d’agost la plaça de la Llibertat de la Bisbal d’Empordà acollirà un estand informatiu que estarà gestionat pels tècnics del programa de control del mosquit tigre. S’hi atendran directament als veïns i, entre d’altres accions pròpies de la activitat que desenvolupen els tècnics, es podran portar mostres d’aigua i se’ls analitzarà in situ si hi ha presència de larves del mosquit tigre. 

Dipsalut i el Servei de Control de Mosquits continuen impulsant un estand itinerant des d’on s’explica com combatre el mosquit tigre. Diversos municipis de les comarques gironines ja han vist com els tècnics del servei han detallat als ciutadans les mesures a prendre per evitar que l’insecte es reprodueixi a casa seva.

En aquesta parada informativa es poden observar larves de mosquit tigre i exemplars adults, així com exemples de possibles punts de cria. Els tècnics també donen consells a la ciutadania per impedir la proliferació d’aquest insecte. Unes recomanacions que se centren sobretot a evitar les acumulacions d’aigua.

La campanya informativa és de gran importància per evitar la reproducció del mosquit tigre. Es creu que el 80% dels espais on pot reproduir-se aquest insecte són privats. Per això és clau recordar als ciutadans que la millor estratègia per fer front a aquest insecte és no deixar-lo criar.

A més de les campanyes de conscienciació, Dipsalut, el Servei de Control de Mosquits i els ajuntaments gironins realitzen accions per controlar el mosquit tigre als espais públics, com ara l’aplicació periòdica d’un producte per matar les larves de l’insecte en aquells punts de places, carrers, parcs, jardins i instal·lacions municipals on podria criar. A través d’aquest enllaç es poden consultar alguns consells que cal tenir en compte per evitar la proliferació del mosquit tigre.