31 juliol de 2023 a les 9:35

Èxit absolut de la segona edició de l’Empordà Music Festival

L’Empordà Music Festival va celebrar aquest dissabte la seva segona edició amb nou èxit rotund de convocatòria. 5.000 persones van omplir el recinte del Passeig Marimon Asprer i l’aparcament annex. Una xifra rècord que va permetre penjar el cartell d’entrades exhaurides dues setmanes abans de la celebració del festival i que confirma que l’Empordà Music Festival ha esdevingut, amb només dos anys, un dels festival d’estiu de referència del Baix Empordà, de la Costa Brava i del Gironès. L’entitat organitzadora Els Voltors valora molt positivament i està satisfeta d’aquesta edició, tant per la gran assistència de públic com per la impecable posada en escena i el funcionament logístic de l’esdeveniment.

Entre el públic hi havia moltes famílies, amb fills de totes les edats, que volien gaudir d’una tarda-nit festiva a la Bisbal d’Empordà. Des del primer grup, Lal’ba, el públic s’hi va bolcar, a les 5 de la tarda quan la calor encara era ben present. Els d’Olesa de Montserrat van ser els encarregats d’inaugurar l’escenari del festival, que també aposta pel talent emergent. Tot seguit va ser el torn de Lildami, el líder indiscutible de la música urbana, i de la Suu amb un repertori farcit de cançons que han esdevingut himnes

A mesura que el sol marxava, augmentava la intensitat dalt de l’escenari. Al voltant de les 10 de la nit va actuar el grup estrella del moment, The Tyets, que va culminar el moment màgic de la nit fent vibrar i ballar el públic com si no hi hagués demà. Perquè els ànims no baixessin, la DJ Ryna va amenitzar el moment de canvi d’escenari amb una llista de temes eclèctics i, a continuació, Buhos i Doctor Prats van mantenir l’efervescència de la nit que va culminar amb la sessió del discjòquei Carles Pérez de Ràdio Flaixbac, emissora oficial del festival. En total més de 12 hores de música sense interrupcions.

L’Empordà Music Festival ja ha anunciat la data de l’edició de l’any vinent, advertint que ja es comença a preparar per tornar l’any vinent «amb un cartell potent i fer que encara sigui més espectacular que aquesta passada»: serà el 27 de juliol de 2024. L’organització ha volgut agrair el suport a totes les institucions, entitats, empreses i artistes que un any més ens han fet confiança i suport incondicional.

*Fotos cedides per Pere Mercader