26 maig de 2020 a les 15:26

Èxit de la campanya de recollida de material escolar impulsada per l’Associació de Veïnes i Veïns del Barri del Convent

Un total 130 famílies de la Bisbal d’Empordà han rebut material escolar per afrontar la situació d’excepcionalitat en la que s’han hagut de desenvolupar les tasques escolars des de les pròpies llars. La derivació de les famílies i l’entrega del material s’ha fet coordinadament amb els centres educatius del municipi.

Va ser a l’abril passat quan l’Associació de Veïnes i Veïns del Barri del Convent, amb el suport de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, va impulsar una recollida de material escolar i educatiu per destinar-lo a infants que no en disposava. I és que, amb la tancada dels centres educatius durant el confinament, es va fer necessari que tot l’alumnat disposés de material per fer tasques escolars encomanades des dels centres, activitats familiars, de joc, de lectura, de manualitats, etc. A través d’aportacions de particulars, de comerços locals i d’altres empreses del sector es va aconseguir recollir una quantitat molt important de material escolar, sobretot, llibretes, fulls, colors, retoladors, contes i, puntualment, material per fer manualitats i jocs educatius.

Feta la recollida, es va habilitar un telèfon per tal de gestionar les demandes de material. Des de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, s’ha anat coordinant amb els centres educatius bisbalencs la derivació a les famílies mancades de material. L’entrega ha tingut lloc al Local Social de la Talaia (seu de l’Associació de veïnes i veïns del Barri del Convent) i, amb cita prèvia, a les Escoles Velles. Puntualment, també s’ha entregat a domicili amb el suport de Protecció Civil de la Bisbal d’Empordà. 

La iniciativa ha estat un èxit i, des de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, es vol fer arribar un agraïment a l’Associació de Veïnes i Veïns del Barri del Convent pel seu impuls, i també a particulars, a comerços locals i a les empreses del sector que han fet aportacions.