29 setembre de 2009 a les 17:06

Èxit de les Jornades Europees del Patrimoni a la Bisbal d’Empordà

Segons el regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé “aquest èxit de participants ens fa plantejar fer noves edicions d’aquestes visites en altres èpoques de l’any ja que, sobretot en el cas de la visita a Castell d’Empordà, ja hi ha hagut peticions en aquest sentit”. Dilmé ha apostat per continuar potenciant el patrimoni històric de la Bisbal com a element destacat de la promoció de la ciutat.

La visita del Castell Palau tot i tractar-se d’un monument que és visitable va tenir molt bona acollida, amb nombroses persones que s’havien inscrit prèviament. La visita va consistir en una visita guiada pel Castell Palau amb el visionat de l’audiovisual “Terra i Sang a l’Empordà, la guerra  feudal a l’Empordà”, que explica el fenomen de les guerres remences i el paper que va jugar-hi el bisbalenc Pere Canyà. Finalment és va fer un pica pica a l’exterior del Castell amb un assortit d’embotits de la Bisbal i pa amb tomata.

La visita a Castell d’Empordà va aixecar molta expectació i dies abans ja estava complert l’aforament. La visita guiada va iniciar-se a l’exterior i va estar acompanyada en tot moment del propietari, el Sr. Albert Diks, que va explicar anècdotes històriques de l’edifici. Després de la visita del castell es va fer, a la planta baixa, un pica pica en el bar de l’hotel. Posteriorment es va anar a visitar el nucli de Castell d’Empordà, que formava part de la fortificació i que va evolucionar amb el temps cap a nucli de població.