11 abril de 2012 a les 10:50

Èxit de públic en la primera edició de la Fira d’Artesania i Ceràmica de la Bisbal

Hi han participat 50 artesans d’arreu de Catalunya

El passeig Marimon Asprer de la Bisbal va ser el marc, divendres i dissabte, de la primera edició d’Artesana, fira d’Artesania i Ceràmica de la Bisbal. Durant tots dos dies, i especialment el divendres, hi va haver una gran afluència de públic, quantificat per la Policia Local amb un total de 17.000 visitants. La fira va comptar amb la participació de 50 artesans d’arreu de Catalunya que oferien una mostra de qualitat de productes artesans no alimentaris: ceràmica i terrissa, joies, cistelleria, teixits… Tots els expositors estaven acreditats com a artesans per l’Àrea d’Artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya.

Segons explica el regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, “els objectius que ens havíem plantejat s’han superat amb escreix i podem afirmar que hi haurà una segona edició de la Fira”. Dilmé ha volgut destacar que “ha estat un encert l’aposta que vam fer en favor de la qualitat i ha estat un element diferenciador respecte altres fires d’artesania que es poden fer en altres llocs, ja que la qualitat del producte ofert ha estat un dels punts més valorats pels visitants i també pels expositors”.

La Bisbal d’Empordà, vinculada principalment a l’artesania de la ceràmica, és un dels centres capdavanters de Catalunya, i per aquest motiu, la ciutat és una de les dotze zones declarades oficialment d’interès artesanal. La fira que s’organitzarà bianualment vol ser una fira de referència del sector de l’artesania i la ceràmica a Catalunya.

Gran participació en les activitats organitzades

La fira va oferir diversos tallers vinculats amb l’artesania i la ceràmica. Es van fer demostracions participatives de torn i tallers infantils amb fang de colors. Per altra banda, a l’espai de tallers d’artesania, es van fer tallers de vímet, cuir i de picapedrer. En total, més de 300 persones van poder gaudir d’un dels tallers organitzats.

Per altra banda, el trenet turístic, promogut per la Federació del Comerç de la Bisbal i el propi Ajuntament, va ser una de les activitats més concorregudes de la fira, ja que al llarg dels dos dies va portar més de 1.400 persones des del passeig Marimon Asprer cap als diferents espais d’interès turístic i comercial de la ciutat.