4 juny de 2018 a les 17:50

Èxit de públic i vendes a la primera fira Indilletres

Les inclemències meteorològiques de diumenge no ho van posar fàcil. Però, malgrat tot, el balanç de la primera edició de la fira del llibres Indilletres és d’allò més positiu. Organitzadors i editorials celebren l’èxit de públic i vendes (malgrat la pluja va fer que diumenge a la tarda les parades de vendes de llibre haguessin de recollir 3 hores abans del previst). Les activitats programades es van poder acabar de celebrar correctament.

En aquesta primera edició hi han participat 20 editorials independents d’arreu de Catalunya, les llibreries i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i s’han realitzat 35 actes entre debats, taules rodones, recitals poètics i presentacions de llibres, organitzats en diverses localitzacions del voltant de la plaça del Castell.

Indilletres ha comptat amb la col·laboració d’algunes empreses locals i bona part dels restaurants de la població. Després dels resultats, l’equip organitzador no té cap dubte que a la segona edició aquesta col·laboració es renovarà i augmentarà. «La valoració que fem des de l’Ajuntament de la Bisbal és molt satisfactòria per totes les parts», ha declarat l’alcalde Lluís Sais. «Hem superat, amb escreix la primera prova de foc i estem molt encoratjats per començar a treballar en la segona edició», sentencia Sais. 

En aquest sentit, el regidor de Cultura, Carles Puig, ha comentat que la intenció d’Indilletres és promoure la lectura i apropar els lectors a les editorials catalanes independents. I és que la iniciativa s’ha inspirat en altres models ja existents arreu del territori i es vol consolidar la fira en properes edicions. Judit Pujadó, membre de la comissió ciutadana organitzadora ha declarat: «Hem passat la prova de foc i el públic assistent ha valorat molt positivament tota la programació». «Indilletres contribuirà a reforçar l’activitat cultural de la Bisbal i cal estar molt agraïts a les 20 editorials participants», ha afegit Pujadó.

I és que totes les activitats programades, 35 en total, han tingut una gran afluència de públic. Els debats organitzats han estat unes de les activitats més ben acollides i als recitals poètics de Josep Pedrals i Lluís Soler una bona part del públic es va haver de quedar fora per la gran afluència d’assistents.  

Indilletres pretén establir vincles amb les diferents cultures presents a Catalunya que representen els nous catalans. Enguany s’ha convidat a la cultura amaziga i l’any vinent també hi haurà cultura estrangera convidada. També se seguirà treballant a favor de l’agermanament amb les fires que se celebren a la Catalunya Nord el que permetrà endegar, de cara a les pròximes edicions, iniciatives d’intercanvi cultural.

Les editorials que han participat en aquesta 1a edició de la fira Indilletres han estat: Adesiara EditorialAlbertí EditorBrau EdicionsEdicions del PeriscopiEdicions SaldonarEditorial Al RevésEditorial BaseEdicions Cal·lígraf,  Editorial Mapas Colectivos,  Editorial MeteoraEditorial País de XauxaEdicions SidillàEdicions TremendesLapislàtzuli EditorialL’Art de la Memòria EdicionsL’AvençPublicacions de l’Abadia de MontserratRaig Verd EditorialTakatuka L’illa dels llibres i Voliana Edicions.