8 novembre de 2018 a les 18:43

Èxit notori de la Castanyada sardanista de Tot Sants a la Bisbal

|||

La Castanyada sardanista del primer de novembre a la Bisbal d’Empordà, amb la participació de les cobles Bisbal Jove i Principal de Banyoles, va tornar a ser un èxit d’assistència. «Els Amics de la Sardana de la Bisbal i Comarca hem tornat a omplir el Pavelló firal amb públic procedent molts indrets de les comarques gironines i també de la Catalunya Nord», explicava Josep Pareta, president de l’entitat l’entitat organitzadora. «Aquest fet que ajuda a consolidar aquesta festa i ens motiva a continuar-la organitzant», va sentenciar Pareta afegint que l’esforç invertit «dóna el seu fruit».

En aquest sentit Els Amics de la Sardana de la Bisbal i Comarca segueixen treballant per assegurar la continuïtat de la sardana motivant molt especialment el col·lectiu més jove. «Aquesta és l’assignatura pendent que tenim tots els que ens movem en aquest àmbit», va explicar Josep Pareta. En el decurs de la tarda es varen fer diversos sortejos, com ja és habitual. 

Paral·lelament, aquest mateix dia, a Girona, la colla Joia de La Bisbal guanyava el segon premi d’alevins del campionat territorial. En aquesta ocasió els noiets i noietes de la Joia van ballar amb components de la colla Rebrolls, del GEiEG de Girona, que paral·lelament va aconseguir el primer premi de lliures. Un total de 22 dansaires, tutelats per les seves monitores. Uns i altres no amagaven la seva satisfacció, perquè en definitiva representa el reconeixement a l’esforç que fan durant tota la temporada.

Les properes activitats sardanistes que acollirà enguany la Bisbal d’Empordà aquest any seran l’Aplec de Santa Llúcia, i l’audició de la Fira Dolça. Aquests actes estan previstos els dies 9 i 16 de desembre, respectivament.