5 desembre de 2021 a les 22:42

Èxit rotund de la 4a fira Indilletres, que dobla el públic de l’any passat amb prop de 5.000 visitants

|

Unes 5.000 persones han passat aquest cap de setmana per la fira Indilletres de la Bisbal d’Empordà, en el que ha estat «un gran èxit de públic», segons l’organització. I és que l’esdeveniment ha doblat el nombre de visitants respecte l’any passat i es «consolida» així com un referent d’editorials independents a Catalunya. L’organització s’ha mostrat molt satisfeta amb la resposta i el, alhora que ha volgut agrair «el treball en equip» que suposa la fira. Indilletres s’ha consolidat enguany com la principal fira literària de les comarques gironines i com un referent d’editorials independents a Catalunya. Aquest any a la fira hi havia 39 editorials independents, el doble de l’any passat, però des de l’organització donen per fet que hauran d’incrementar el nombre de cara al 2022. La millor prova que la fira ha estat «un gran èxit» és la satisfacció que les editorials han expressat a l’organització, en relació a les vendes. «La veritat és que ens traslladen que estan contents i que els ha funcionat bé», han remarcat des de l’organització. 

Amb el lema ‘Passió per la llengua i pels llibres’ aquest cap de setmana la fira de llibres bisbalenca ha acollit prop d’una quarantena d’editorials, tres llibreries locals i una quarantena d’activitats programades. Enguany s’ha tornat a celebrar, principalment al Pavelló Firal i a la Biblioteca Lluïsa Duran, i enguany ha afermat la seva aposta per fer-la fora de la temporada de l’estiu: el primer cap de setmana de desembre. La inauguració de la quarta edició d’Indilletres va anar a càrrec del President Quim Torra, que també és editor. La programació, a més d’acollir un ampli ventall de presentacions de llibres organitzades per les mateixes editorials que participaven a la fira d’enguany, referma l’aposta d’Indilletres per la literatura i el país. Cal fer esment també de la tercera edició del Premi Llucieta Canyà de crítica literària publicada, que Indilletres va atorgar ahir a la periodista Marina Porrras per l’article ‘Nenes, Sally Rooney diu que ens casem’, publicat al mitjà digital El Tribú el 22 de setembre d’enguany sobre el llibre On ets, món bonic, editat per Edicions del Periscopi.

Contribuir positivament en el panorama cultural del país
Indilletres va néixer l’any 2018 gràcies a un grup de veïns que volia organitzar una fira d’editorials independents a la Bisbal d’Empordà. També hi participa la Biblioteca Lluïsa Duran i compta amb el suport de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Girona, d’Òmnium Cultural, de la Federació de Comerç de la Bisbal d’Empordà i d’Edicions Sidillà. Indilletres prepara la seva quarta edició amb ganes, empenta i amb l’objectiu de contribuir positivament a afermar el panorama cultural del país. L’organització vol promoure la lectura i donar visibilitat a les editorials catalanes independents i als autors d’aquí i de fora. Amb la voluntat de contribuir a fer una cultura més participativa i més oberta a tothom, Indilletres vol arrelar-se a un país que es va fent amb «una empenta imparable».

*Fotos: Anna Pascual