4 maig de 2018 a les 7:54

Èxit rotund de les darreres audicions de sardanes a la Bisbal i satisfacció de l’organització

|

L’audició de sardanes que es va fer al passeig Marimon Asprer de la Bisbal, coincidint amb la celebració de la diada de Sant Jordi,  a càrrec de la cobla Els Rossinyolets, va ser un èxit rotund d’assistència de gent. I la història es va repetir aquest dimarts a la plaça Benet Mercader amb la cobla La Principal de Banyoles, en el marc de la Fira Mercat al carrer de l’1 de maig a la Bisbal. Ambdós actes van ser organitzats pels Amics de la Sardana de la Bisbal i comarca, amb la col·laboració de la Bisbal d’Empordà.

«Estem molt contents de veure la resposta tan bona del públic en els actes que venim organitzant d’un temps ençà», ha declarat Josep Pareta, president dels Amics de la Sardana de la Bisbal i Comarca. «Fem un esforç important per cuidar el repertori perquè sigui el més ballador i agraït possible, així com per fer-ne la màxima difusió», afegeix. 

Totes dues audicions, tant la de Sant Jordi i com la de la Fira mercat de l’1 de maig, l’entrega del públic, i la complicitat amb les cobles va comportar a que es fessin fins a tres repicons un cop acabada l’última sardana. Com ja ve essent habitual, darrerament, els actes s’acaben amb la interpretació de La Santa Espina, amb els músics a peu dret en el moment del salt, com a protesta per la situació política actual. I és que l’organització declara que ara més que mai cal reivindicar i refermar la sardana com a icona cultural i identitària: «Si nosaltres hi podem contribuir amb aquesta aportació, ho fem amb molt de gust i especialment motivats, perquè la causa s’ho val», sentencia Pareta.