27 febrer de 2018 a les 12:56

Exitosa celebració de la 10a Diada del Soci dels Amics de la Sardana de la Bisbal i Comarca

|||||||||

Aquest darrer cap de setmana ha estat mogut per els Amics de la Sardana de la Bisbal i Comarca. Si bé durant la vesprada del passat divendres el vestíbul del Mundial va acollir una assemblea general de socis de l’entitat, el diumenge es va celebrar la 10a Diada del Soci al Pavelló Firal de la Bisbal.

Segons els organitzadors durant l’assemblea de divendres es va aprovar la gestió portada a terme fins a la data, així com alguns projectes de futur de l’entitat. Entre aquests cal destacar dues audicions nocturnes d’estiu als Jardins de  Torre Maria, que es faran els dilluns, i una tercera el 15 d’agost, primer dia de la Festa Major. El 15 d’agost hi havia una notòria falta d’activitat sardanista i de música de cobla en general.  Així doncs, aquesta darrera data anirà precedida d’un concert de tarda a la plaça del Castell, que alhora anirà també precedit d’un passant que oferirà la cobla de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló durant el matí. Tots aquests actes seran amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Pel que fa el diumenge, l’organització s’ha mostrat satisfeta de com es van desenvolupar els actes de celebració de la 10a Diada del Soci al Pavelló Firal. «Va ser un altre èxit per l’afluència de públic que va tenir i es va omplir el recinte amb públic vingut d’arreu de les comarques gironines i de la Catalunya Nord», declaren fonts de l’entiat.

I és que diumenge el assistents van poder gaudir  amb el repertori sardanístic que s’havia programat per a l’ocasió. L’acte va començar amb unes paraules de benvinguda del president de l’entitat, Josep Pareta, que va agrair l’esforç de totes aquelles persones que, al cap de  l’any, amb la seva constància i dedicació, ajuden a fer possible l’activitat sardanista local, des de totes les seves facetes, fent també especial incidència en la necessitat de mantenir viva la sardana, i tot el que ella representa, entre els més joves. Tot seguit, els petits dansaires de la Colla Joia de La Bisbal, acompanyats de les seves monitores, van fer una exhibició sardanista davant l’atenta mirada de tots els presents. També cal destacar l’actuació de la cobla de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló, que amb una formació de 17 músics, va fer ballar petits i grans. A la recta final de la Diada, la Principal del Llobregat va amenitzar la tarda amb una interpretació de nivell, i  tocant, de repicó, La Santa Espina, a peu dret, com a mostra de respecte per la situació que viu el país. La celebració va concloure festejant-ho amb galetes i moscatell que els Amics de la Sardana varen oferir als seus socis i simpatitzants. I també es van fer alguns sortejos entre els assistents.

La propera jornada sardanista a la Bisbal d’Empordà serà per Sant Jordi. Segons informa el col·lectiu, properament es començarà a promoure la programació per a aquesta diada, i també la del dia 1 de maig, que anirà a càrrec, respectivament, de les cobles Rossinyolets i Principal de Banyoles.