5 juliol de 2018 a les 10:21

Exposició al Terracotta Museu: ‘FangTEA’t. Autisme i fang’

Des de principis d’aquest 2018 els usuaris del taller de ceràmica de la Fundació Autisme Mas Casadevall han estat treballant una nova experiència sobre l’idea de donar-nos forma en ceràmica. El projecte FangTEA’t arriba a la seva culminació amb l’exposició que es podrà veure a l’Espai ‘La Peixera’ del Terracotta Museu del 7 de juliol al 16 de setembre de 2018.

«Aquesta exposició visibilitza trenta-vuit creadors que sorgeixen de la cantera de la Fundació Mas Casadevall, una entitat de referència que tracta els Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i on l’Art hi té un espai bàsic de transformació humana, una mostra que no ha estat concebuda gràcies a tot un conjunt de directius/ves, educadors/es i artistes entregats que han cregut en l’Art com a catalitzador d’aquest potencial humà i creatiu que ara es fa gros i il·lusiona», va explicar el crític d’art, editor de bonart i col·laborador de la fundació, Ricard Planas. «Una empenta impossible sense el guionatge/cocreació d’Ernest Corbillo, el ceramista Joan Raventós i el suport estratègic i entusiasta de Pep Mendoza i Fina Burset; un conjunt de persones que ens demostren que no hi ha límits i que la cooperació en Art té efectes multiplicadors», va afegir.

L’exposició s’emmarca dins del 30è aniversari de la Fundació Autisme Mas Casadevall (1988 – 2018), una iniciativa privada sorgida per tenir cura de les persones afectades de Trastorns de l’Espectre Autista (TEA), millorant en tot moment la seva autonomia i independència. La fundació pren el nom de Mas Casadevall per l’espai que ocupa la seva seu des del 1988, una antiga masia del segle XVIII, situada al municipi de Serinyà (Pla de l’Estany). El taller de ceràmica és un dels més antics del centre, té el seu origen en desenvolupar la creativitat dels seus residents.

La inauguració serà el dissabte 7 de juliol a les 19.30h. ‘La Peixera’ del Terracotta Museu és un espai comissariat de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal. L’acte coincidirà amb el II Mercat de Nit de la Federació de Comerciants de la Bisbal, el qual inaugura la temporada d’estiu i marca l’inici del programa d’activitats estivals del Terracotta Museu.