16 febrer de 2017 a les 13:20

Exposició de Josep Marsà: ‘Retrospectiva 1970 – 2017’

Inauguració: Divendres, 17 de febrer, a les 20h.

Del 17 de gener al 26 de febrer

Lloc: Castell Palau de la Bisbal d’Empordà

Horaris: El Castell Palau obra els dijous de 17h a 20h, divendres i dissabte de 10h a 13h i 17h a 20h i els diumenges de 10h a 14h

La trajectòria artística de Josep Marsà ha estat fortament vinculada a la seva evolució profesional i familiar. En efecte, la seva vocació en defensa de la Salut Pública i els seus precisos coneixements de Traumatologia li atorguen una mirada crítica i pulcra davant la seva obra pictòrica.

Les seves primeres obres son una bona mostra d’humilitat artística i fa una aproximació acadèmica inspirant-se en models clàssics.

L’esclat apareix quan Josep Marsà ens inunda amb un seguit de propostes pictòriques diverses en les que va col.locant un conjunt d’imatges simbòliques  que expressen els sentimets profunds de l’artista: les misterioses portes i finestres. La casa, la presencia de la mar, la figura humana, l’arquitectura redibuixada i la intregració progressiva de l’espai.

L’evolució de l’artista apareix amb total llibertat, integrant una força creativa de gran potencia i amb una experimentació constant. La seva darrera obra mostra una de les seves expresions artistiques mes vitals. El pintor no vol viure de renda, sino que s’afanya llençant-nos tot tipus de suggeriments on la mirada penetra molt mes enllà de l’estricte dimensió de les obres.

La trajectòria i la intensitat creadora de l’artista ens permeten imaginar-nos una piràmide invertida on gran part de la seva obra es desenvolupa als darrers anys, fet poc usual en la trajectòria creativa de qualsevol artista.

Escrit: Lluis Armet (Vilopriu. Gener 2017)

Organitza: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà

Més informació a l’agenda cultural de La Bisbal d’Empordà.