4 agost de 2022 a les 11:42

Exposició pels carrers del barri del Convent de la Bisbal per la recuperació de la seva memòria històrica

|||

Del 8 al 22 d’agost tindrà lloc l’exposició fotogràfica ‘Recuperació de la memòria històrica del barri del Convent’, que s’ubicarà als diversos carrers del barri bisbalenc. La mostra ha estat fruit del treball fet amb les persones grans participants del Punt de Trobada per Persones Grans al Barri del Convent durant els mesos de febrer a juliol. El grup va fer una visita guiada a l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà, una sessió oberta a la ciutadania de recopilació i visionat amb el fotògraf Quim Tor i finalment, una selecció d’imatges per a l’exposició.

A més, com a tret de sortida inaugural, el proper dilluns 8 d’agost es farà un recorregut guiat de l’exposició a càrrec de l’historiador Jesús Martí: el punt d’inici del recorregut guiat serà la plaça de la Sardana a les 19 h i finalitzarà a Can Formatger. Les fotografies pertanyen al fons de l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà i del fotògraf bisbalenc Quim Tor.

A través del cartell adjunt a aquesta publicació es poden visualitzar els cartells que configuren la mostra. L’exposició s’ha organitzat des del Punt de Trobada per Persones Grans al Barri del Convent que acompanya el Servei de Dinamització Comunitària de l’àrea d’Acció Social i Ciutadania en col·laboració amb l’Associació de Veïnes i Veïns del Barri del Convent.

Punt de trobada de persones grans al barri del Convent
Va ser el gener passat quan va iniciar-se un nou projecte a la zona del barri de Convent destinat a persones grans en col·laboració amb l’Associació de Veïnes i Veïns del barri del Convent. El punt de trobada de persones grans del barri del Convent es fa tots els dijous de 10 a 11.30 h i mensualment s’ofereix una programació d’activitats amb el grup, la qual és oberta a la ciutadania. La programació gira entorn de l’activitat física, del coneixement d’equipaments o serveis municipals d’interès i de l’intercanvi de continguts, habilitats i destreses entre el grup. Abans de l’aturada estival el projecte acollia al voltant de 13 persones, majoritàriament residents al barri. El servei es reprendrà el setembre.