31 maig de 2017 a les 20:13

Exposició: ‘Tano Pisano: Ceràmica’

|

Terracota Museu
Sala d’exposicions temporals
La Bisbal d’Empordà

Inauguració: diumenge 4 de juny a les 12:30h
Del 4 de juny al 18 de setembre de 2017

 

El proper diumenge 4 de juny s’inaugurarà l’exposició temporal Tano Pisano: Ceràmica a la sala d’exposicions temporals del Terracotta Museu. L’acte estarà presidit per Lluís Sais i Puigdemont, alcalde de la Bisbal d’Empordà, i comptarà amb l’actuació de l’Orquestrina Jazz Band de l’Escola de Música de Conrad Saló, en el marc d’un vermut musical.

Aquesta mostra vol esdevenir una retrospectiva del treball en ceràmica realitzat per l’artista italià de reconeixement internacional, Tano Pisano. Una obra que ha elaborat amb l’assessorament i l’estreta col·laboració d’artistes, artesans i ceramistes de la Bisbal d’Empordà i comarca.

  

Tano Pisano: Ceràmica

Tano Pisano (Lentini, 1947) és un home de filiació empordanesa indiscutible. Ens ha fet regals tan impagables com el Mural de la Pau de l’església de Sant Martí de Palafrugell, el recull de receptes amb el recuit com a protagonista del llibre El recuit recuit o l’escultura Peix cedida al Museu de la Mediterrània de Torroella. Generós i modest com ha demostrat en incomptables ocasions, ha combinat des de sempre una creativitat reconeguda tant en l’àmbit artístic com en el gastronòmic. Xef reconegut a Copenhague o Avinyó, aquest 2017 ha aparegut una recepta seva en el projecte editorial de Giorgio Mondadori L’arte in cucina. Gli artisti incontrano gli chef: Pisano hi participa des dels dos vessants protagonistes del llibre. No podia ser d’una altra forma.

Ara viu a Pietrasanta, un poble toscà de nom alhora místic i mineral, un indret on atàvicament el marbre i els homes han edificat obres i treballs de gran bellesa. Artistes i artesans viuen a Pietrasanta des de temps immemorials. No renega Pisano de la seva perícia artesanal, de les pràctiques que més enllà del seu élan artístic li permeten de mantenir els peus a terra: