10 febrer de 2021 a les 10:54

Exposicions de disfresses i concursos diversos per celebrar simbòlicament el Carnestoltes d’enguany

|

A causa de la situació sanitària derivada de la pandèmia de COVID-19, enguany no es podrà viure el Carnestoltes bisbalenc de la manera habitual. Per tal de poder-lo celebrar simbòlicament, l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de la Bisbal i la Federació del Comerç l’han reconvertit en exposicions i concursos

D’una banda, s’organitzen dues exposicions de disfresses d’algunes colles bisbalenques que cada any participen a la rua: Els Makis, Les Troneres, Sense Vàlvules, Les Trapelles i Ruta 66. La mostra, organitzada pel consistori, inclourà disfresses de la seva trajectòria de Carnaval i es podrà visitar al Castell Palau de la Bisbal del 12 al 29 de febrer. L’altra exposició tindrà lloc als aparadors d’una trentena de comerços locals, que mostraran disfresses d’algunes colles bisbalenques entre el 13 i el 20 de febrer. D’altra banda, la Federació del Comerç també ha organitzat diversos concursos: un, el 12 de febrer, que premiarà el comerç més carnavalesc; i, un altre, fins al 18 de febrer, per a la clientela més divertida. La presentació d’aquesta iniciativa es farà avui, a les 18.30 h, en un programa radiofònic a l’emissora municipal Ràdio Bisbal, de la mà de la Federació del Comerç de la Bisbal i representants de diverses colles carnavalesques. 

Paral·lelament, com que enguany tampoc es podrà celebrar el Carnaval escolar, l’Àrea d’Ensenyament del consistori ha endegat una altra iniciativa: la recopilació de fotografies de les rues escolars de tots els temps. Es poden fer arribar al correu electrònic ensenyamentlabisbal@gmail.com fins aquest divendres i es faran públiques el dilluns 15 de febrer, a través de les xarxes socials municipals.

*Foto: Anna Pascual