18 febrer de 2019 a les 10:58

‘Fem salut a la vellesa’: un taller per promoure la salut i compartir interessos i motivacions

Les àrees d’Acció Social i Ciutadania i de Gent Gran del municipi impulsen el taller Fem salut a la vellesa. L’objectiu principal de la proposta és promoure la salut i millorar la qualitat de vida de les persones assistents, desenvolupant habilitats per a la vida i afavorint que la pròpia persona se senti activa i capaç de prendre decisions que generin salut. A la vegada, també es pretén prevenir l’envelliment cerebral, retardar l’aparició de deteriorament cognitiu i afavorir les relacions socials entre les persones d’edat avançada.

Les sessions de taller tindran una durada d’una hora i 15 minuts: es pretén crear un espai d’aprenentatge, de treball unint la teoria i la pràctica per arribar a uns objectius de salut. Així,  es treballaran situacions de la vida quotidiana, potenciant estratègies i habilitats. I és que el taller vol servir per apoderar a les persones donant autonomia. 

El taller va dirigit a persones grans autònomes en edat de jubilació. Principalment s’atendrà a persones en situació de fragilitat, que tinguin poca activitat social i/o que visquin soles. L’activitat estarà dinamitzada i conduïda per a dues professionals de l’equip d’autonomia i qualitat de vida del centre Psicopedagògic Tangram.

Les inscripcions seran a partir del proper dijous 28 de febrer de les 11 a 12.30 h i de 15.30 a 17 h, a les Escoles Velles, (edifici dret, planta baixa). Per a més informació, les persones interessades es poden posar en contacte amb l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania a través del telèfon 678 55 15 70, o bé el correu electrònic: acciosocialiciutadania@labisbal.cat.

Aquesta activitat ha estat dissenyada en col·laboració amb el Centre d’Atenció Primària de la Bisbal d’Empordà, els Serveis Socials del municipi i altres agents de referència en l’àmbit de la gent gran i la salut de la ciutat. El taller Fem salut a la vellesas’emmarca en l’eix de treball de Salut, Dependències i Gent gran, inclòs al Pla Local d’Acció Social impulsat per l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania aprovat pel Ple de la corporació. Cal tenir present que l’atenció a persones grans en situació de fragilitat es destacava com una acció prioritària del Pla.