26 maig de 2014 a les 12:10

Festa a la Bisbal per celebrar els 10 anys de Voluntariat per la Llengua

|||||

Després de la benvinguda, l’alcaldessa, Núria Anglada, va adreçar unes paraules al públic, majoritàriament format per persones que han participat o col·laborat en el Voluntariat per la llengua durant aquests 10 anys per donar-los les gràcies per la seva tasca en favor de la nostra llengua i de la convivència en el nostre país.

Acabada la intervenció de l’alcaldessa, Sandra Camps, dinamitzadora del VxL al Baix Empordà, va conduir una tertúlia entre diversos voluntaris i aprenents. Tot seguit, els protagonistes van ser els nois i noies de les escoles que també van explicar la seva vivència com a VxL als centres educatius. El lliurament de diplomes a establiments col·laboradors (Pastisseria Font, Llibreria L’Espiral, Restaurant Bar La Plaça, Restaurant El Teatret, Cafeteria L’Escut i el 17100), a aprenents i voluntaris va precedir la projecció del vídeo commemoratiu d’aquests 10 anys, realitzat per Bisbal.tv. La música del grup Xicranda va cloure l’acte, que vam acabar compartint un piscolabis al vestíbul del Teatre. Podeu veure les fotos d’aquesta vetllada aquí.

Per commemorar aquesta efemèride, l’Oficina de Català va publicar un petit opuscle que recollia l’opinió d’alguns dels voluntaris i aprenents que han participat en el programa durant aquests anys. 

L’endemà al matí, el Voluntariat per la llengua va continuar la seva festa al Magazine de Ràdio Bisbal. Van participar a la tertúlia dues parelles, formades per Carme Flores i Kadiatou Diallo, i Glòria Gasull i Camila Lucarelli, acompanyades de M. Dolors Figueras, responsable de l’Oficina de Català de la Bisbal.