2 agost de 2021 a les 16:47

Festa Major de la Bisbal d’Empordà 2021: programació i funcionament

|

Del 13 al 18 d’agost la Bisbal d’Empordà tornarà a celebrar la Festa Major, enguany, novament, en una situació d’especial complexitat a causa de la COVID-19. Malgrat els temps complexos -i amb l’impuls, com sempre, de les entitats bisbalenques-, el municipi es prepara per gaudir de la Festa Major de la Bisbal.

Funcionament de la Festa Major 2021

• Les dates de celebració seran 13, 14, 15, 16, 17 i 18 d’agost. L’horari de finalització de totes les activitats s’estableix a les 00.30 h.

• Els espais on es faran les activitats són: plaça del Castell, parc 8 de Marc, Terracotta Museu, Escoles Velles, Rigotaverna, pista de l’Escola Mas Clarà, passeig Marimon Asprer i aparcament del Passeig Marimon Asprer.

• Enguany les activitats de la Festa Major tindran un preu de 2 euros per persona. Els diners recollits es destinaran al Servei d’Aliments gestionat per Càritas de la Bisbal, Fundació Oncolliga i les entitats organitzadors de la Festa Major.

• Per assistir a les activitats caldrà haver adquirit les entrades de manera anticipada a partir de dimecres 4 d’agost a l’enllaç https://festamajorlabisbal.koobin.com/ fins a una hora abans de l’inici de l’activitat. En cas que no s’hagin venut totes les entrades anticipades, aquestes es podran comprar en el mateix espai de celebració de l’activitat fins que s’exhaureixin. Amb tot, les entrades per a les següents activitats es podran adquirir també a les oficines de l’Àrea de Cultura situades a l’edifici del Teatre Mundial entre el 4 i el 12 d’agost en horari de 9 a 13 h: lluïment del seguici històric, concert de cobla amb La Principal del Llobregat, concert dels Montgrins amb Port Bo, concert Serenata.cat amb La Principal de la Bisbal; i nit d’havaneres amb Peix Fregit. No es permetrà l’accés a les activitats a qui no hagi comprat l’entrada.

• Com que tots els espais de la Festa Major tenen limitat l’aforament a un màxim de 300 persones, es demana no adquirir entrades que no s’utilitzaran, ja així es deixaria sense localitat a d’altres persones que sí que podrien assistir-hi. Es demana responsabilitat i solidaritat per tal que tothom pugui gaudir d’aquesta Festa Major.

• En cas de pluja, les activitats afectades quedaran suspeses.

• Es pot trobar tota la informació i descripció de les activitats al llibret de la Festa Major que s’imprimirà i es repartirà pel municipi ben aviat o a través dels documents adjunts. 

En tot moment se seguiran els protocols i les recomanacions marcades per les autoritats sanitàries:

• Abans d’entrar als recintes serà obligatori utilitzar els dispensadors de gel hidroalcohòlic que hi haurà a l’entrada.

• L’ús de la mascareta és obligatori.

• L’aforament i la disposició del seients compliran les distancies de seguretat requerides.

• A les barres del servei de restauració i begudes caldrà mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres.

• En cap cas es permet ballar.

• En defecte de l’ordenança municipal específica que ho reguli, es prohibeix, per raons de salut pública, el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública i a la resta d’espais oberts al públic, sota advertiment de la sanció corresponent.

• Tots els actes previstos poden ser cancel·lats.

Enguany, a diferència del passat 2020, la Bisbal gaudirà de les atraccions de la fira als espais habituals: al passeig Marimon Asprer i a l’aparcament del Passeig Marimon Asprer.

Fira sense fressa
A iniciativa dels firaires, el dia 13 d’agost de 18 a 20 h la fira d’atraccions serà sense fressa, adreçada exclusivament i de forma gratuïta a totes les persones amb sensibilitat auditiva. Per a sol·licitar més informació i participar-hi cal dirigir-se a l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de la Bisbal (678 55 15 70) o a l’Àrea de Serveis (617 59 15 11).

*Agenda d’actes i entrades de la Festa Major 2021 de la Bisbal d’Empordà

*Cal tenir present que la programació d’activitats pot variar en funció de les mesures sanitàries que el Govern determini en cada moment.

*Foto: Anna Pascual