30 maig de 2017 a les 12:46

‘Fet a mà, fet a l’Empordanet’: la primera campanya conjunta de promoció de l’artesania de la Bisbal i els municipis rodals

|

Fet a mà, fet a l’Empordanet” és l’eslògan de la primera campanya conjunta de promoció de l’artesania dels municipis de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret per aquest 2017. L’objectiu és fer visible i consolidar el sector de l’artesania, millorant la seva competitivitat i valoritzant la cultura artesanal i tradicional del territori, entesa com a una activitat econòmica que diferencia aquests municipis de la resta del territori.

El sector de l’artesania necessita obrir-se a noves estratègies de promoció i difusió del seu treball. La campanya proposa, al llarg de l’any, accions diferents per adreçar-se sobretot a nous clients potencials, ja siguin professionals o públic final. La campanya començarà el proper dissabte 3 de juny amb la celebració de la ‘Setmana de l’Artesania’ i acabarà al novembre amb la participació conjunta per primer cop al Fòrum Gastronòmic de Girona, per tal d’adreçar-se als professionals del sector de l’hostaleria. Entre les accions que es realitzaran durant aquests 6 mesos destaca l’edició del primer catàleg d’artesans dels cinc municipis i la seva dinamització a les xarxes socials.

La Setmana de l’Artesania és la primera acció promocional de la campanya conjunta de promoció de l’artesania “Fet a mà, fet a l’Empordanet” que els municipis de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret organitzen aquest 2017. Del 3 a l’11 de juny s’oferiran activitats vinculades a la ceràmica i l’artesania amb l’objectiu de posar en valor els oficis artesans del territori i acostar-los als nostres visitants, com ara visites guiades, tallers, demostracions… Totes les activitats previstes es poden consultar a través del web Visit Empordanet

El tret de sortida d’aquesta ‘Setmana de l’Artesania’ serà el dissabte 3 de juny a la tarda amb una actuació musical de “Not Named“, grup participant al concurs Oh Happy Day 2017 de TV3 a la Plaça del Castell de la Bisbal d’Empordà que precedirà la inauguració d’un mural ceràmic a la Plaça Santa Maria del Puig, realitzat amb rajoles decorades per infants i adults durant la fira Artesana 2016 i el Tastaolletes 2015 amb la col·laboració de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal.

Aquest acte es realitza també en el marc de la iniciativa Hola Ceràmica! que organitza l’Asociación Española de Ciudades Cerámicas del 2 al 4 de juny i de la qual la Bisbal d’Empordà n’és membre. El diumenge 4 de juny també estan previstes una visita guiada a la Bisbal d’Empordà com a capital de la ceràmica i la inauguració de l’exposició de Tano Pisano al Terracotta Museu, amb la col·laboració de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i l’Instituto Italiano de Cultura di Barcelona.

A més, durant tot aquest el cap de setmana, també hi haurà demostracions i tallers d’oficis artesans vinculats al món iber al Festival Indika, a Ullastret. La “Setmana de l’Artesania” continuarà amb la possibilitat de participar a visites guiades als tallers de ceramistes, jornades de portes obertes a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal i tallers amb artesans del territori de ceràmica, costura o d’art bonsai. Aquestes activitats s’inclouen també a la iniciativa Setmana d’Artesania de Catalunya que organitza el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya del 5 a l’11 de juny.