13 maig de 2011 a les 10:21

Filmen a la Bisbal d’Empordà imatges per a un programa del Canal33 basat en la ruta del GR1

Un equip de la productora Cactus ha estat aquest dijous a la Bisbal d’Empordà per enregistrar imatges per al programa GR1- Ruta del Pirineu Comtal que s’emetrà el setembre vinent pel Canal 33. A la Bisbal s’han enregistrat imatges de la ciutat des del Castell Palau, se n’ha filmat l’interior i imatges exteriors. El mateix equip ha passat unes hores amb una ceramista artesana de la ciutat, Antònia Roig, filmant en el seu taller del passeig Marimon Asprer.

L’equip de producció ha estat aquest dijous a diferents localitzacions del Baix Empordà recollint imatges per al programa del Canal 33. L’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de la Bisbal ha col·laborat en la producció facilitant l’accés al Castell Palau per les filmacions, entre d’altres aspectes. Fonts de la productora han explicat que inicialment  es preveu que el programa s’emeti el setembre vinent.

El GR 1 és el sender que creua la península Ibèrica d’est a oest pel vessant sud dels Pirineus, des d’Empúries fins a Finisterre. El traçat del que es coneix com a sender Històric o sender Transversal travessa els Prepirineus catalans, des de la Costa Brava fins a terres aragoneses.

Basat en aquest sender, el programa proposa una alternativa amb vehicle que combina en aquest tram les propostes del sender GR-1 amb la ruta del Pirineu Comtal, que és un recorregut turístic en cotxe per  diferents punts d’interès principals del passat medieval català que expliquen la història del naixement de Catalunya. L’itinerari segueix carreteres panoràmiques i de trànsit lent que permeten gaudir de l’escenari pirinenc que les envolta.

El recorregut creua plàcidament la plana de l’Empordà. En el seu paisatge, fortament modificat per la mà de l’home, els boscos característics de suredes i alzines han anat cedint el seu lloc a les pinedes de pi blanc i pinyer i a plantacions de vinyes. La ruta permet visitar castells, monestirs, esglésies, catedrals i nuclis urbans on encara es respira una intensa aroma medieval. Tot plegat sense oblidar els paisatges del Pirineu i les seves muntanyes imposants, on es poden descobrir alguns dels espais naturals més ben preservats de Catalunya.